Szigorítana a maszkviselési szabályokon a főváros, de csak ajánlani tudja a maszkot
Fot: Shutterstock

Szigorítás jön a fővárosi idősotthonokban, a tömegközlekedésben ajánlott a maszk

Szigorítja az idősotthonok elhagyására vonatkozó szabályokat a koronavírus-fertőzés miatt Budapest vezetése - jelentette be a Fővárosi Operatív Törzs döntését a főpolgármester és helyettese rendkívüli sajtótájékoztatón.


Korlátozások az idősotthonokban

Karácsony Gergely és Gy. Németh Erzsébet közölte: a lakók november 2-ától csak védettségi igazolvánnyal rendelkező rokonuk kíséretében hagyhatják el az intézményeket, azért, hogy felkeressék családjukat. Visszaérkezésüket követően izolálják és tesztelik őket. A főpolgármester elmondta, hogy megjelent a fertőzés a fővárosi fenntartású idősotthonokban. Gy. Németh Erzsébet az MTI kérdésére közölte: egyelőre egy intézményben van néhány tünetmentes fertőzött. További újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy oltott idősekről van szó.

Ajánlott a maszkviselés a tömegközlekedésben

A Fővárosi Önkormányzat nem tudja kötelezővé tenni a közösségi közlekedésben a maszkviselést, de arra kéri a közlekedőket, hogy hordjanak maszkot a járműveken - mondta Karácsony Gergely. A főpolgármester jó egy hete azt kérte az önkormányzatokat is felügyelő belügyminisztertől, segítse elő, hogy a kormány visszaállítsa a kötelező maszkviselésre vonatkozó korábbi jogszabályt.

Az operatív törzs eddig is megtette és a járvány negyedik hulláma idején is meg fogja tenni azokat a szakmailag indokolt javaslatokat, amelyek a védekezést megfelelően szolgáló rendszabályok bevezetésére vonatkoznak

– válaszolta a felvetésre Pintér Sándor, megjegyezve, hogy kellő időben bevezetik a megfelelő védelmi intézkedéseket.


Ne hagyd ki!