Lehet, hogy Jeff Bezos végleg kiköltözik az űrbe?
Fotó: NASA on Unsplash

Kezdik túltolni a viccelődést a Jeff Bezos űrben maradását támogatók

Már több mint 100 ezer ember írta alá azt a petíciót, amelynek célja, hogy Jeff Bezost ne engedjék vissza a Földre, maradjon az űrben.Ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő hónapban technikailag Elon Musk lesz a Föld leggazdagabb embere. Méghozzá azért, mert az éllovas Jeff Bezos a Földön kívül fog tartózkodni. Az aláírásgyűjtésre és online petíciókra szakosodott Change.org weboldalon nemrég megjelent egy kezdeményezés, amelyet már 130 ezernél is több ember írt alá. Az aláírók azt a mókásnak gondolt (vagy mégis komoly?) ötletet támogatják, hogy ha már Bezos ellátogat a világűrbe, akkor maradjon is ott.

Minden megtörténhet

Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin júliusban elindítja az első Föld körüli turistajáratát, fedélzetén korunk leggazdagabb emberével, Jeff Bezos-szal, a bátyjával, és egy titokzatos harmadik utassal. A harmadik személyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 3,5 millió dollárt fizetett a 10 perces űrrepülésért. Természetesen óriási a hírverés az esemény körül. Csak idő kérdése volt, hogy megjelenjen az első petíció.

A Change.org weboldalán eddig 133 ezer ember jelezte, nem szeretné, ha visszaengednék Bezost a Földre. A petíció szerzője szerint a milliárdosoknak nem szabadna létezniük sem a Földön, sem a világűrben. De ha már lehetne választani, akkor inkább a világűrben éljenek. A szerző egy frissítést is közzéett, amely szerint megbízható források azt állítják, Bezos inzulinhiányos nagymamákkal és a napi ebédjüktől megfosztott kisiskolásokkal hajtaná a rakétáját.

Azóta megjelent egy másik petíció is, közel 25 ezer aláíróval. Ennek a szerzője már kicsit tovább ment. Meg van róla győződve, hogy Jeff Bezos valójában a Batman-filmekből ismert Lex Luthor, aki a világ leggazdagabb emberének álcázza magát. Elmondása szerint Bezos lepaktált a Templomos Lovagokkal, a Szabadkőművesekkel és Jeffrey Epsteinnel a világuralom érdekében. Hozzátette, remek kapcsolatot ápol a laposföld hívőkkel is, akik a jó barátság jegyében megengedik neki, hogy elhagyja az atmoszférát.

Egy harmadik petíció pedig rámutatott, hogy a világon még senki nem ette meg a Mona Lisát, így épp ideje, hogy valaki ezt megtegye. 15 ezer ember úgy véli, Jeff Bezos a tökéletes jelölt a feladatra.

A Change.org célja egyébként az, hogy a felhasználók közös munkájával jobb helyé tegye a világot. Számos petíció található az oldalon, amelyet közel 455 millió ember használ. Természetesen időnként felbukkannak olyan kezdeményezések is, melyek kicsit elrugaszkodottabbak, de a petíciók jellemzően valós változást eredményeznek. Úgy tűnik, a cég üzletpolitikája nem tiltja a komolytalankodást, a viccelődést. Sokak szerint visszaütne, ha 133 ezer ember véleményét csak úgy letörölné az oldal.

Ne hagyd ki!