Már több mint 100 ezer ember írta alá azt a petíciót, amelynek célja, hogy Jeff Bezost ne engedjék vissza a Földre, maradjon az űrben.Ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő hónapban technikailag Elon Musk lesz a Föld leggazdagabb embere. Méghozzá azért, mert az éllovas Jeff Bezos a Földön kívül fog tartózkodni. Az aláírásgyűjtésre és online petíciókra szakosodott Change.org weboldalon nemrég megjelent egy kezdeményezés, amelyet már 130 ezernél is több ember írt alá. Az aláírók azt a mókásnak gondolt (vagy mégis komoly?) ötletet támogatják, hogy ha már Bezos ellátogat a világűrbe, akkor maradjon is ott.

Minden megtörténhet

Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin júliusban elindítja az első Föld körüli turistajáratát, fedélzetén korunk leggazdagabb emberével, Jeff Bezos-szal, a bátyjával, és egy titokzatos harmadik utassal. A harmadik személyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 3,5 millió dollárt fizetett a 10 perces űrrepülésért. Természetesen óriási a hírverés az esemény körül. Csak idő kérdése volt, hogy megjelenjen az első petíció.

A Change.org weboldalán eddig 133 ezer ember jelezte, nem szeretné, ha visszaengednék Bezost a Földre. A petíció szerzője szerint a milliárdosoknak nem szabadna létezniük sem a Földön, sem a világűrben. De ha már lehetne választani, akkor inkább a világűrben éljenek. A szerző egy frissítést is közzéett, amely szerint megbízható források azt állítják, Bezos inzulinhiányos nagymamákkal és a napi ebédjüktől megfosztott kisiskolásokkal hajtaná a rakétáját.

Azóta megjelent egy másik petíció is, közel 25 ezer aláíróval. Ennek a szerzője már kicsit tovább ment. Meg van róla győződve, hogy Jeff Bezos valójában a Batman-filmekből ismert Lex Luthor, aki a világ leggazdagabb emberének álcázza magát. Elmondása szerint Bezos lepaktált a Templomos Lovagokkal, a Szabadkőművesekkel és Jeffrey Epsteinnel a világuralom érdekében. Hozzátette, remek kapcsolatot ápol a laposföld hívőkkel is, akik a jó barátság jegyében megengedik neki, hogy elhagyja az atmoszférát.

Egy harmadik petíció pedig rámutatott, hogy a világon még senki nem ette meg a Mona Lisát, így épp ideje, hogy valaki ezt megtegye. 15 ezer ember úgy véli, Jeff Bezos a tökéletes jelölt a feladatra.

A Change.org célja egyébként az, hogy a felhasználók közös munkájával jobb helyé tegye a világot. Számos petíció található az oldalon, amelyet közel 455 millió ember használ. Természetesen időnként felbukkannak olyan kezdeményezések is, melyek kicsit elrugaszkodottabbak, de a petíciók jellemzően valós változást eredményeznek. Úgy tűnik, a cég üzletpolitikája nem tiltja a komolytalankodást, a viccelődést. Sokak szerint visszaütne, ha 133 ezer ember véleményét csak úgy letörölné az oldal.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Az Amazon milliós belépési bónusszal csalogatja a munkavállalókat

Közeledik a karácsonyi hajsza, az Amazon viszont egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzd, ezért újabbnál-újabb ösztönzőkkel próbálja becsalogatni a leendő munkavállalókat. Aktuális akciójában forintban akár 1,3 milliós bónuszt is bezsebelhetnek a friss belépők.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

35 évesen nyugdíjba ment, ára volt, de megérte

A most 37 éves Katie Donegan története tökéletesen példázza, hogy elszántsággal, kitartással és tudatos pénzügyi tervezéssel bárki idejekorán nyugdíjba vonulhat, hogy más dolga se legyen, csak élvezni az életet. Mindezt úgy, hogy közel 430 millió forintnak megfelelő angol font van a bankszámláján.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Felfoghatatlan, mennyivel gazdagodtak a milliárdosok a járványban

Az Institute for Policy Studies (IPS) agytröszt és az Americans for Tax Fairness mozgalom szakértői megvizsgálták, hogy az USA milliárdosainak mennyivel gyarapodott a vagyona a pandémia idején. A kutatás alátámasztja azt az „egyetemes igazságot", hogy egy világválság a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket pedig még szegényebbé teszi.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!