A hazai fesziválszezon ugyan elindult, de a megszokottnál rövidebb lesz, a rendezvények fele elmarad. A szakértők szerint a látogatók száma és a bevételek is minimum feleződnek.Bár idén nem marad el az összes hazai fesztivál, a becslések szerint 50-60 százalékkal csökkennek a bevételek a pandémia előtti szinthez képest

– mondta a VG-nek Posztobányi Andor, az Országos Rendezvényiroda (ORI) ügyvezetője.

Nem jó hír, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a közönség nem rohamozta meg az élőzenés eseményeket, a jegyek lassan fogynak. Jellemző lett a helyszíni értékesítés, miután a közönség biztosra akar menni és csak akkor vesz jegyet, ha már látja, hogy biztosan nem marad el a program.

Az akadályok

  • A zenés rendezvényeken továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.
  • Egy-egy fesztivál előkészülete normális esetben fél-egy évig tart, erre most pár hónap jut mindenkinek.
  • A fesztiválszezon a szokásos három hónap helyett 40 napra koncentrálódik, ami különösen nagy nehézséget jelent a zenészeknek, akik bevételeik mintegy 70 százalékát nyáron termelik meg.

Majd jövőre

Idén még időben mondták le a szervezők a Szigetet, a VOLT-ot és a Balaton Soundot, így leginkább a működési költségek jelentettek veszteséget, reklámra, előlegekre nem kellett költeni. A balatoni események közül a STRAND Fesztivált kisebb méretben, de hosszabb formában rendezik meg augusztus végén.

A szektor a nemzetközi Live Nation koncertszervező várakozásai szerint 2022-ben térhet vissza a pandémia előtti szinthez, de a fesztiválok visszatérését a negyedik hullám is befolyásolhatja.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!