A Jysk felméréséből kiderült, hogy a magyarok 16 százalékának át kellett alakítani az életterét, hogy az a kényszerű otthonlét idején minden funkciót el tudjon látni.


Felújításba a válaszadók 14 százalék vágott bele, 7 százalék vásárolt új bútorokat, 17 százalék szépítgette, 14 százalék pedig átrendezte a lakását. A kutatás szerint az emberek mindössze 18 százalékának volt negatív hatással az életminőségére a koronavírus-járvány.

A válaszadók háromnegyede szerint befolyásolja az otthoni környezet, a bútor, a dekoráció, a lakás állapota az emberek lelki állapotát. Ráadásul felértékelődött a kinti lét, a kert, az erkély szerepe az életünkben. A Jysk adatai szerint az áruházlánc boltjaiban a vásárlók beltéri bútorokra 16 százalékkal költöttek többet a 2019-2020-as pénzügyi évben, míg 21 százalékkal nőtt a kereslet a kerti bútorok iránt. Bár a vásárlók száma nem nőtt idén júniusig, egy vásárló alkalmanként 20 százalékkal többet, 15 ezer forintot költött.

Jól muzsikál a Jysk

A tavalyi 51,4 milliárd forintos rekord-árbevétel után a Jysk 10 százalékos növekedésre számít Magyarországon az idén szeptemberig tartó üzleti évben. A tavaly októbertől számított tíz hónapban időarányosan 12,2 százalékkal 46,5 milliárd forintra emelkedett a forgalom.


The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!