A Jysk felméréséből kiderült, hogy a magyarok 16 százalékának át kellett alakítani az életterét, hogy az a kényszerű otthonlét idején minden funkciót el tudjon látni.


Felújításba a válaszadók 14 százalék vágott bele, 7 százalék vásárolt új bútorokat, 17 százalék szépítgette, 14 százalék pedig átrendezte a lakását. A kutatás szerint az emberek mindössze 18 százalékának volt negatív hatással az életminőségére a koronavírus-járvány.

A válaszadók háromnegyede szerint befolyásolja az otthoni környezet, a bútor, a dekoráció, a lakás állapota az emberek lelki állapotát. Ráadásul felértékelődött a kinti lét, a kert, az erkély szerepe az életünkben. A Jysk adatai szerint az áruházlánc boltjaiban a vásárlók beltéri bútorokra 16 százalékkal költöttek többet a 2019-2020-as pénzügyi évben, míg 21 százalékkal nőtt a kereslet a kerti bútorok iránt. Bár a vásárlók száma nem nőtt idén júniusig, egy vásárló alkalmanként 20 százalékkal többet, 15 ezer forintot költött.

Jól muzsikál a Jysk

A tavalyi 51,4 milliárd forintos rekord-árbevétel után a Jysk 10 százalékos növekedésre számít Magyarországon az idén szeptemberig tartó üzleti évben. A tavaly októbertől számított tíz hónapban időarányosan 12,2 százalékkal 46,5 milliárd forintra emelkedett a forgalom.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!