Fotókon a megújult Nyugati pályaudvar az emeletes motorvonattal, mutatjuk

Egy kis nosztalgia: ilyen volt a Nyugati pályaudvar utascsarnoka tíz éve

Fotókon a megújult Nyugati pályaudvar az emeletes motorvonattal, mutatjuk

Elkészült az idén 144 éves Nyugati pályaudvar felújított utascsarnoka.Megnyílt az utascsarnok

Érkezik a KISS emeletes motorvonat, előtérben az új ivókút

Fotó: MÁV Kommunikációs Igazgatóság

Elkészült a Nyugati pályaudvar tetőszerkezete, így kedd este 20 órától újra megnyílt az utascsarnok - olvasható a MÁV honlapján. Elsőként egy KISS motorvonat érkezett meg, és vidáman köszöntötte a megújult pályaudvart.

Korszerűbb, modernebb pályaudvar

Újjáépítik az álmennyezetet

Fotó: MÁV Kommunikációs Igazgatóság

A pályaudvaron évente megforduló közel 18 millió utast modern digitális utastájékoztató, új vágányvégi kijelzők várják. A pályaudvar aluljárójában a világítási rendszer teljes felújításával, majd az álmennyezet újjáépítésével megszépülnek a keresztalagút utasforgalmi terei, növelve az utaskomfortot.

Akadálymentesítés

Új vezető- és veszélyjelző sávok vakoknak és gyengénlátóknak

Fotó: MÁV Kommunikációs Igazgatóság

Az akadálymentesítés részeként a vak és gyengénlátó utasok számára okos taktilis vezető- és veszélyjelző sávokat alakítanak ki. Ahogy a MÁV írja: "A rendszer használójának a Bluetooth-szal felszerelt botja a járófelülethez érintve érzékeli a címkékből érkező rádiójeleket, és továbbítja az információkat egy mobiltelefonos applikációnak, ami hangosan felolvassa az instrukciókat". Az idén 144 éves Nyugati pályaudvaron tovább folytatódnak a felújítási munkálatok, amelyek 2022 nyarára fejeződhetnek be teljesen.

Ne hagyd ki!