A tulipán az egyik legkedvesebb virág nőnapra

Készülnek a virágüzletek a közelgő nőnapra, amikor napi forgalmuk megtöbbszöröződik.


A férfiak egy nőnek jellemzően legalább ezer forintért vásárolnak ilyenkor többségében hazai termesztésű fréziát, jácintot, tulipánt, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát, szegfűt.

Van két, egy egyszerűbb és egy kissé bonyolultabb nevű szakmai szervezet, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete. Ők írják azt közös közleményükben, hogy egy átlagos virágüzlet több száz szál virágot ad el nőnapkor. A forgalom nagyban függ az üzlet elhelyezkedésétől, a törzsvásárlói körtől, illetve a promócióktól is. A virágpiac szempontjából a Valentin-nap az év első kiugró eseménye, amit egy még nagyobb dömping, a nőnap, és a májusi anyák napja, illetve - amennyiben nincsenek korlátozások - a ballagások követnek.

A járvány és a virágpiac

A virágárusoknál az elmúlt egy évben jelentősen megnőtt az online, illetve telefonos rendelések, a virágkiszállítások száma. Nőnapkor szinte mindenki március 8-án vásárol és ajándékoz virágot, a megelőző vagy az azt követő pár napban már nem igazán. Az, hogy idén hétfőre esik a nőnap, a munkahelyi ajándékozások számát is növelheti, a home office miatt a megszokottnál kisebb mértékben.


Ne hagyd ki!