Egy sörért beadatnád a vakcinát? És egymillió dollárért?
Fotó:123RF

Egy sörért beadatnád a vakcinát? És egymillió dollárért?

Ohio kormányzója, Mike DeWine bejelentette, 1 millió dollárt sorsol ki azok között, akik beadatták maguknak a koronavírus elleni vakcinát- írja a Reuters.


Az Egyesült Államokban eddig jól haladt az oltási kampány. A járványközpontok adatai alapján csaknem 117 millió ember már megszerezte a védettséget. Az oltások üteme az elmúlt hetekben lelassult, főleg a növekvő szkepticizmus és a fertőzések számának csökkenése miatt. A cél a kimaradók beoltása, amit a politikai vezetők már-már kétségbeesett eszközökkel próbálnak elősegíteni. New Jersey és Connecticut például a helybéli kocsmákkal, sörözőkel és bárokkal kötött megállapodást, az újonnan beoltott emberek ingyen italokat kapnak bizonyos csehókban. New York-ban baseball jegyeket osztogatnak, míg Maryland-ben minden frissen beoltott állami dolgozó 100 dolláros jutalomban részesül.

Megvan a győztes

Ohio állam kormányzója nem bízta a véletlenre (vagy mégis?) a motivációt. Öt szerencsés helyi lakos 1 millió dolláros (300 millió forint) jutalomban fog részesülni. Az egyetlen kritérium, hogy legalább az első dózis már a szervezetükben legyen. 5 héten keresztül, heti egy szerencsést sorsolnak ki, teljesen véletlenszerűen. A tetemes jutalmat a szövetségi járványügyi segélyalap fedezni.

Tudom, sokan azt fogják mondani, DeWine, te megőrültél Ez a millió dolláros szerencsejáték csak pénzpocséklás! De őszintén, a valódi pocséklás az az, ha valaki elveszíti az életét a pandémia ezen pontján

– írta Twitteren a kormányzó, kiemelve, hogy a vakcinák már mindenki számára elérhetők, csak akarni kell.

A szomszédban

Szerbiában alacsonyabb a jutalom, de azt nem bízzák a szerencsére. A szomszédban 25 euró (8900 forint) értékű pénzjutalomban részesülnek azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. Senkit nem fognak diszkriminálni, de szeretnék megjutalmazni azokat az állampolgárokat, akik felelősségteljesen viselkednek.


Ne hagyd ki!