Számos Spotify előfizetői csomag ára emelkedni fog Európában és Észak-Amerikában az elkövetkezendő napokban. Egyelőre arról nincs hír, hogyan és főleg mikor érinti ez a magyar felhasználókat.


Számos oka van annak, hogy a Spotify a világ egyik legnépszerűbb zenestreaming-szolgáltatása. Azt felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy minden dal megtalálható az applikációban, de a választékra nem lehet panasz, az előfizetők pedig több csomag közül is választhatnak

Minden változik, a lényeg nem

A csomagok drágulása régiónként eltérő. Kezdjük a jó hírrel, az alapcsomagot használók semmilyen változást nem fognak tapasztalni.

Az Egyesült Államokban várható a legkevesebb átalakulás, itt csak a családi előfizetés kerül majd többe, 14,99 dollárról 15,99 dollárra emelik a havidíjat.

Európában 3 csomag esetében várható áremelkedés:

  • a diákoknak szánt Student 5,99 euró,
  • a párok által használt Duo 12,99 euró,
  • a 6 főig bővíthető családi csomag 17,99 euró lesz

Az egyesül királyságbeliek is érezni fogják a változó széljárást, a Student 5,99 fontra, a Duo 13,99 fontra, a Family havidíja pedig 16,99 angol fontra emelkedik.

És Magyarország?

A magyar régió egyelőre nem érintett a változásban, de a Spotify közleménye alapján a szolgáltató Írország mellett további európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal bővíti a közeljövőben azon területek listáját, ahol áremelés várható.

Az első érintetteknél április 30-tól lépnek érvénybe az új díjszabások.

A bejelentés hatására egyből meg is ugrottak a vállalat részvényei. Azóta kisebb korigálás is volt, jelenleg 50 milliárd dollár körül mozog a cég tőzsdei értéke. A Spotifynak jelenleg több mint 155 millió előfizetője van.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!