Obama-házaspár széles mosollyal
Fotó: Shutterstock

Obamáék szakítottak, de nem egymással

Elválnak a Spotify és az Obama-család útjai: a streamingszolgáltató nem tett újabb ajánlatot az egykori elnök vállalkozásának, szerződésük pedig az év végén lejár.


A Higher Ground, Obama volt amerikai elnök, és felesége, Michelle produkciós cége a hírek szerint más platformon folytatja 2023-tól.

25 milliós üzlet

Obamáék 2019-ben állapodtak meg a Spotify-jal, miután elhagyták a washingtoni Fehér Házat, és beszálltak a szórakoztatóiparba. 2018-ban aláírtak egy szerződést a Netflix streamingszolgáltatóval is.

A Spotify-jal kötött megállapodás 2022 végén lejár, akkor teszik közzé a Higher Ground által gyártott műsorok utolsó részeit.

A Bloomberg, amely elsőként írt a „szakításról”, úgy tudja, hogy a volt elnöki pár az Amazonnal tárgyal, és a több tízmillió dolláros nagyságrendű üzletről várhatóan heteken belül döntés születhet. A Higher Ground olyan megállapodást szeretne, amely engedélyezi az elkészült anyagok más platformokon való megjelenését, így

a tartalmak szélesebb közönséghez eljuthatnak.

A Spotify, amely a hírek szerint 25 millió dollárt fizetett Obamáéknak, ragaszkodott a kizárólagos szerződéshez.

Reflektorfény

A streamingszolgáltatónál a három év alatt exkluzív tartalomként szerepelt a Michelle Obama podcast, valamint a Renegátok, amelyet Barack Obama Bruce Springsteennel közösen vezetett.

Egyes sajtóhírek szerint a Spotify azért nem ajánlott újabb szerződést az Obama-házaspárnak, mert

kevesellte személyes megjelenésüket,

ők azonban inkább a háttérben kívántak maradni, és új, fiatal tehetségeket akartak reflektorfénybe állítani.

A Spotify már körülbelül egymilliárd dollárt fektetett A-listás húzónevek megszerzésébe: Joe Rogan, Harry herceg és Meghan Markle, valamint Kim Kardashian is szerepelt náluk.

2021-ben pedig hétmilliárd dollárt fizetett ki a zeneipar jogtulajdonosainak, ami az ágazat teljes bevételének csaknem 25 százalékát teszi ki.

Ne hagyd ki!