Két év szünet után ismét lesz Sziget Fesztivál, rekord születhet
Fotó: Danny Howe on Unsplash

Két év szünet után ismét lesz Sziget Fesztivál, rekord születhet

2022. augusztus 15-én, két év kihagyás után visszatér a Sziget Fesztivál. Az elővételes jegyértékesítés néhány nap múlva, augusztus 12-én kezdődik-közölték a fesztivál szervezői.Tavaly szinte az összes nyári fesztivál elmaradt a koronavírus-járvány miatt. Bár idén a bevállalósabb szervezők már megörvendeztették a magyar lakosságot egy-egy fesztivállal, a Szabadság Szigetének vezetősége úgy döntött, idén is pihentetik Európa egyik legnagyobb közösségi eseményét. Jövőre azonban már más lesz a helyzet.

Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést

– közölte Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Ezzel párhuzamosan a szervezők hivatalosan is bejelentették: 2022-ben, augusztus 10 és 15 között visszatér a Sziget Fesztivál.

Néhány nap múlva, augusztus 12-én a jegyértékesítés is elindul. Aggodalomra semmi ok, a korábban megvásárolt belépők és extrák (szállások és szolgáltatások) a jövő évi fesztiválra is érvényesek lesznek.

Új rekord születik?

Bár 2019-ben nem sikerült megdönteni az egy évvel korábbi látogatottsági rekordot, jövőre ez változhat. 2018-ban 565 ezer fesztiválozó költözött be a Hajógyári-szigetre, ez a mai napig is abszolút rekordnak számít. A 2019-es eladási számok 35 ezer fővel múlták alul a csúcstartó évet.

2018-ban 10,1 milliárd forintból hozták össze a fesztivált, amelyhez álomszerű, egymilliárd forintos profit társult. A 2019-es rendezvény már nagyobb tőkét, hozzávetőlegesen 10,8 milliárd forintot igényelt. A legutóbbi fesztiválon drágább jegyárakkal találkozhattak a látogatók, de még így sem sikerült túlszárnyalni a 2018-as bevételeket.

Forrás: Sziget Kft./MTVA Sajtóarchívum/MTI

Fontos azt is megjegyezni, hogy a magyar fiatalság köreiben nem a Sziget a legnépszerűbb fesztivál, főleg az árszabása miatt. Jövőre azonban rekordszámú kiéhezett külföldi fesztiválozó érkezhet a Hajógyári-szigetre, így elképzelhető, hogy trónfosztásnak leszünk tanúi. Ennek legnagyobb befolyásoló tényezője a koronavírus-járvány és a hozzá köthető korlátozások lesznek. További információkat a fesztiválról és a jegyekről ide kattintva olvashattok.

Ne hagyd ki!