Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
Fotó: MTI

Ma éjféltől háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

Orbán Viktor a közösségi oldalán jelentette be, hogy a kormány, amelynek tagjai ma tették le az esküt, háborús veszélyhelyzetet hirdet. Cikkünk frissül.


A bejelentés

A háborús veszélyhelyzetet azután rendelhette el a kormány, hogy az Alaptörvény módosításával a bő kétharmados parlamenti kormánypárti többség megteremtette ennek jogi lehetőségét. A módosítást ma írta alá Novák Katalin köztársasági elnök.

Orbán Viktor azt mondta, az Ukrajnában zajló háború folyamatos veszélyt jelent az országra, az, és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedésekhez vezettek.

A miniszterelnök szerint a világ gazdasági válság küszöbén áll. Ismételten elmondta, az országnak ki kell maradnia a háborúból, meg kell védeni a családok anyagi biztonságát, amihez mozgástér kell.

A járvány elleni veszélyhelyzethez hasonlóan ez is lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon és minden lehetséges eszközzel megvédje az országot és a családokat - fogalmazott a miniszterelnök. Azt ígérte, az első döntésekről szerdán ad tájékoztatást.

Ne hagyd ki!