A múlt héten Szegeden ünnepeltek, a napokban Pécsett nyit meg az Aldi új, immár a 150. magyarországi boltja.


Felpörgött az élet az üzletláncnál, amely a közösségi oldalán néhány napja még arról posztolt, hogy megnyílt Szegeden az új boltja. Bár ezt nem tették hozzá, de a napi.hu úgy számol, hogy ez lehetett a hálózat 149. magyarországi üzlete.

A szegedi bejegyzés

Versenyben a Lid-lel és a Penny-vel

A három diszkontlánc közül az Aldinak van egyelőre a legkevesebb üzlete, a Penny Market több mint 220 egységgel rendelkezik, a Lidl majdnem 190-nél tart. A magyar Aldi - még 2016-ban ismertetett - középtávú terveiben további üzletek megnyitása szerepel, a boltlánc ugyanis 200-250 üzletből álló hálózattal tekintené lefedettnek a magyar piacot. A jelek szerint a terjeszkedés folytatódik.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!