A múlt héten Szegeden ünnepeltek, a napokban Pécsett nyit meg az Aldi új, immár a 150. magyarországi boltja.


Felpörgött az élet az üzletláncnál, amely a közösségi oldalán néhány napja még arról posztolt, hogy megnyílt Szegeden az új boltja. Bár ezt nem tették hozzá, de a napi.hu úgy számol, hogy ez lehetett a hálózat 149. magyarországi üzlete.

A szegedi bejegyzés

Versenyben a Lid-lel és a Penny-vel

A három diszkontlánc közül az Aldinak van egyelőre a legkevesebb üzlete, a Penny Market több mint 220 egységgel rendelkezik, a Lidl majdnem 190-nél tart. A magyar Aldi - még 2016-ban ismertetett - középtávú terveiben további üzletek megnyitása szerepel, a boltlánc ugyanis 200-250 üzletből álló hálózattal tekintené lefedettnek a magyar piacot. A jelek szerint a terjeszkedés folytatódik.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!