Az Auchan Magyarország Kft. tízmilliárd forint osztalék kifizetését tervezi – írja a Világgazdaság a cég beszámolója alapján. Ez az egy évvel korábbi összeg ötszöröse és a tavalyi profit másfélszerese, az adózott eredmény ugyanis 2,8 milliárd forintról 6,6 milliárdra nőtt.


A koronavírus az Auchan működésére is hatással volt, a járványhelyzetben a cég bekerült a létfontosságú magyar vállalatok közé, – olvasható az éves beszámolóban. Az online kereskedelemben kiemelkedő volt a fejlődés, míg az üzemanyag-értékesítés visszaesett. A magyar piacon 19 hiper- és öt szupermarkettel jelen lévő áruházlánc árbevétele 332,8 milliárd forintról 356,5 milliárdra nőtt 2020-ban, az üzemi eredmény is felkúszott 2,7-ről 7,4 milliárdra. A cég saját tőkéje 37,8-ről 42,4 milliárd forintra gyarapodott.

A pénz beszél

A vg.hu szerint a 10 milliárd forintos osztalék mértéke azért kelthet ellenérzéseket, mert a társaság nem járult hozzá a 2,7 milliárd forintos költséggel járó bérfejlesztéshez, csak mintegy egymilliárdot fordított erre a célra. Míg iparági szinten a fizikai dolgozók átlagos bruttó bére 322 ezer forint, addig az Auchannál 286 ezer, a szellemieknél viszont ehhez hasonló mértékben felfelé térnek el: 550 ezer forintot fizetnek a szektorális középértéknek tekinthető 520 ezerrel szemben.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!