A koronavírus-járvány ellenére az IKEA magyarországi árbevétele 8,5 százalékkal, 98 milliárd forintra nőtt a 2019. szeptember 1-jétől 2020. augusztus 31-ig tartó pénzügyi évében az előző évihez képest.


A járvány érezhető átalakulást hozott a vásárlói szokásokban, az online vásárlások erősödése miatt a vállalat magyarországi e-kereskedelmének forgalma az előző évhez képest megduplázódott, mondta az IKEA regionális kereskedelmi vezetője (stílusosan) online sajtótájékoztatón.

Az átalakulás ugyanakkor lehetőséget adott arra, hogy több munkavállalót foglalkoztassanak Magyarországon. A 2020-as pénzügyi évben 13 százalékkal nőtt a vállalat dolgozóinak száma, a pénzügyi év végén 1557 munkavállalót alkalmaztak.

A következő három évben az IKEA csaknem 21 milliárd forintos beruházást tervez Magyarországon, fejleszti az online megrendelések feldolgozását, illetve három újabb átvételi pontot alakít ki az ország középső, délnyugati és keleti részén.

Az IKEA a nyitottság szellemében kiadványaiban, hirdetéseiben következetesen tegezi a vásárlókat. Neked bejön vagy zavar, ha tegeznek?


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!