A walesi Cardiffban egy Tesco-áruházban nyitja meg első helyi üzletét a francia Decathlon. A költözés a bolthálózatok tulajdonosi háttere miatt tűnhet első látásra különösnek.


A Decathlon tulajdonosa a francia Mulliez család és az ő kezükben van a Tesco egyik nagy riválisa, az Auchan is. Igaz, a brit piacon az Auchan nem érdekelt, írja összefoglalójában a Napi.hu. A Decathlon 2020-ban jelentette be, hogy piacra lép Walesben, miután a régióban 2,5 millió fontra, azaz több mint 1 milliárd forintra ugrott az online értékesítés. A sportboltnak jelenleg 47 üzlete van az Egyesült Királyságban. A Teco-ba költözéstől évi 90 ezer vásárlóra számít Cardiffban a francia cég.

Ezért van nálunk a legtöbb Decathlon Auchan közelében

Az azonos tulajdonosi háttér miatt érthető, hogy Magyarországon a Decathlon-üzletek jellemzően az Auchan áruházainak a közelében vannak. Romániában pedig be is költöztek az Auchan áruházaiba a Decathlon termékei. Az együttműködés jól indult, a sportsarok megnyitását követő három napban 70 százalékkal nőtt azoknak a vásárlóknak a száma, akik rákattantak a sportszerekre. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!