A walesi Cardiffban egy Tesco-áruházban nyitja meg első helyi üzletét a francia Decathlon. A költözés a bolthálózatok tulajdonosi háttere miatt tűnhet első látásra különösnek.


A Decathlon tulajdonosa a francia Mulliez család és az ő kezükben van a Tesco egyik nagy riválisa, az Auchan is. Igaz, a brit piacon az Auchan nem érdekelt, írja összefoglalójában a Napi.hu. A Decathlon 2020-ban jelentette be, hogy piacra lép Walesben, miután a régióban 2,5 millió fontra, azaz több mint 1 milliárd forintra ugrott az online értékesítés. A sportboltnak jelenleg 47 üzlete van az Egyesült Királyságban. A Teco-ba költözéstől évi 90 ezer vásárlóra számít Cardiffban a francia cég.

Ezért van nálunk a legtöbb Decathlon Auchan közelében

Az azonos tulajdonosi háttér miatt érthető, hogy Magyarországon a Decathlon-üzletek jellemzően az Auchan áruházainak a közelében vannak. Romániában pedig be is költöztek az Auchan áruházaiba a Decathlon termékei. Az együttműködés jól indult, a sportsarok megnyitását követő három napban 70 százalékkal nőtt azoknak a vásárlóknak a száma, akik rákattantak a sportszerekre. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!