Bár a Microsoft az Office-csomagok eurós ára nem változott, a forintban számolt ár 20 százalékkal növekszik áprilistól.Az elmúlt hat évben a cég 300 forintos euróárfolyammal számolt, mostantól viszont a jelenlegi jegyzés alapján számláz. A Napi.hu beszámolója szerint a Microsoft több ügyfelet is levélben értesített arról, hogy április 5-től csaknem 36 ezer forintot kér az Office családi csomagért, szemben az eddigi, 30 ezres összeggel. A társaság az áremelést az előfizetőknek - köztük a Bukszának (a Napi.hu szerkesztőségi blogjának) - küldött e-mailben a piaci körülményekkel magyarázta, de részleteket ekkor még nem árult el.

Így számol a Microsoft

A cég a lap megkeresésére ezt válaszolta:

A Microsoft Office-csomagok euróban meghatározott gyártói ára nem változott, nem emelt a Microsoft árat. A levélben említett áremelés az Online Store-ban árult, magyar forintban megadott termékárakra vonatkozik, ahol a cég hosszú évek után az árakat hozzáigazította az aktuális euró/forint árfolyamhoz. Hat éve ugyanis 300 forintos euróárfolyammal számol az Online Store.

Tehát annyi történt, hogy a cég átvezette a forint euróval szembeni gyengülését a forintban kalkulált áraiba. Hétfő este az euró 367 forinton állt.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!