Rendszerhasználati díjat vezet be a Foodpanda
Fotó: Shutterstock

A Foodpanda követte a Wolt és a Kifli.hu példáját

A megváltozott gazdasági környezet miatt versenytársaihoz hasonlóan a Foodpanda is rendelésenkénti extra díjat számol fel novembertől.


A cég november 14. után rendelésenként egységesen bruttó 110 forint rendszerhasználati díjat számol fel. A Foodpanda közleménye szerint az extra díj már elnevezésében is utal arra, hogy a plusz tétel a szolgáltatások színvonalának megőrzését és a további fejlesztéseket hivatott biztosítani.

A díjemelést a Wolt indította el májusban, amikor még úgy volt, hogy június 1-től szolgáltatási díjat, csúcsidődíjat, illetve szervizdíjat számolhatnak fel. Ezekből végül (egy szintén 110 forintos) szolgáltatási díj lett, ami a fizetés előtti rendelésösszesítőnél jelenik meg, és minden Wolt-felületen leadott rendelés esetén felszámolják, írja a Telex.

A Kifli.hu októberben a minimum rendelési értékhatárt 12 ezer forintra emelte, a szállítási díj pedig 1199 forint lett minden zónában. A kiszállítás már csak akkor ingyenes, ha a vevő 24 ezer forint feletti értékben pakol a kosarába. A döntést az energiaárak növekedésével indokolta Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezetője.


Ne hagyd ki!