Szürke pulcsis férfi ideges, mert nem működik az Instagram, gőz jön ki az  orrán és a fülén, készül aktiválni a rage shake funkciót
Fotó: Shutterstock

Akadozik az Instagram? Rázd meg "idegből" a telefonod, és helyrejön

Jópofa újítást vezetett be az Instagram. Elöljáróban csak három szó: Rázd meg "idegből".Terápiás jelleggel

Ismerős az érzés, amikor az egyik appod semmire sem reagál, ki-be kapcsolgatod, esetleg meredten bámulod, hátha működésre tudod szuggerálni? Ha a válaszod nem, akkor szerencsés ember vagy, sokan ugyanis naponta küzdenek a „problémával", ami frusztrációt, feszültséget eredményez. Számukra jelent nagyszerű megoldást az Instagram új funkciója, a „Rage Shake". Ezt nagyjából úgy lehetne fordítani, mint „Idegből Rázás".

A funkció működési elve egyszerű. Ha az Instagram valamelyik szolgáltatása, például a sztorik, a Reels vagy bármi más hibára fut, nem tölt be, akkor ezentúl elég lesz „szétrázni" a telefont, hogy jelentsük a közösségi oldalnak a problémát. Na jó, nem kell őrült módjára rángatni az eszközünket, elég lesz egy rándítás is, és máris tudatjuk az Instagramal, hogy valami nem jól működik. A Rage Shake-et Adam Mosseri vezérigazgató jelentette be Twitteren azt remélve, hogy az újítás segítségükre lesz a hibák és egyéb javítandó dolgok azonosításában.

Rég várt funkció

Mosseri egy másik újítást is bejelentett, ami a Carousel - vagy ahogy mi, magyarok hívjuk a lapozós/több lapos/lapozgatós – posztok készítőinek életét könnyíti meg. A funkciónak hála, immáron egyetlen rossz fotó miatt nem kell az egész Carousel-t kitörölni, hanem egész egyszerűen kikukázhatjuk az említett képet, és feltölthetünk helyette másikat.

Használatához kattints a Carousel jobb felső sarkában található három pontra, nyomd meg a „szerkesztés" gombot (figyelem, ne megszokásból a törlésre menj!), majd keresd meg a törölni kívánt képet. Ha megvan, kattints a kép bal felső sarkában lévő törlés gombra. És kész is.

Mindenesetre a Carousel-es funkció hasznosabbnak tűnik, mint a Rage Shake, de minden bizonnyal utóbbinak is meg lesznek a „rajongói". A rázogatással viszont csak óvatosan, mert az Instagram nem fogja kifizetni a törött telefonokat, ha véletlenül „hibajelentés" közben elhajítod.

Ne hagyd ki!