53 milliárd forintos beruházással bővül a nyíregyházi lego-üzem
Fotó: Shutterstock

Nem játék, 53 milliárdos fejlesztés a magyar Lego-gyárban

A beruházás több mint 250 új munkahelyet teremt Nyíregyházán és a környékén.Lezárult a nyíregyházi Lego gyár kapacitás-növelésének első fázisa, amelyban az üzem fröccsöntő kapacitása 50 csomagolási kapacitása pedig 25 százalékkal növekszik – jelentette be Carsten Rasmussen, a Lego Csoport operatív vezérigazgatója a vállalat sajtótájékoztatóján.


A mintegy 53 milliárd forintos beruházásban a 2014 óta működő nyíregyházi telephely összesen 72 ezer négyzetméternyi új létesítménnyel 160 ezer négyzetméterre bővül. Az idén 90 éves Lego hazai gyára egy az ötből: jelenleg Dániában, Csehországban, Mexikóban és Kínában folyik termelés, de a tervek szerint 2025-ig további két új gyártóhely is épül az Amerikai Egyesült Államokban és Vietnámban.

A bővítéssel legalább 250 új munkahelyet hoz létre a régióban a dán játékgyártó vállalat, amely Magyarországon már most is több mint 3100 dolgozót foglalkoztat – mondta el Chresten Bruun alelnök, a nyíregyházi Lego gyár igazgatója. A termelés a tervek szerint 2023-ban indul meg az új gyáregységekben, ahol az új fröccsöntő gépek mellett további raktár- és csomagolóterületet is kialakítanak. A beruházással a nyíregyházi gyár a gyártás teljes folyamatát lefedi, az alapanyagtól egészen a késztermékig.

A beruházáshoz a kormány 5,8 milliárd vissza nem térítendő támogatást biztosított - mondta el az eseményen Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.


Ne hagyd ki!