Még mindig nem indult újra a kecskeméti Mercedes-gyár (frissítve)

Világszerte akadozik az autógyártás

Photo by carlos aranda on Unsplash

Még mindig nem indult újra a kecskeméti Mercedes-gyár (frissítve)

Továbbra is csiphiány sújtja a világ autógyártóit itthon és külföldön egyaránt.


Leállás világszerte

A Toyota a globális mikrocsiphiány miatt szeptemberben negyven százalékkal csökkenti világszerte a járműgyártást. A General Motors, a Ford, a Nissan, a Daimler, a BMW és a Renault már csökkentette a termelést a globális csiphiány miatt. A Toyota azért maradhatott nyitva, mert nagyobb csipkészletet halmozott fel az egy évtizeddel ezelőtti fukusimai földrengés és szökőár nyomán kifejlesztett gondos alkatrészbeszerzésben.

Kecskemét sem megy

Jelenleg is áll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban - írta a Magyar Nemzet. Korábban három hétre állították le a gyártósorokat a 30., 31. és a 32. hétre, majd ezt ismét meghosszabbították. A globális csiphiány miatt pedig június közepén rövidített munkaidőt vezetett be a rastatti és brémai Mercedes-Benz-üzemekben a Daimler. Június második felében az Audi járműgyárának nagy részében szünetelt a termelést, az esztergomi Suzuki-gyárban is voltak komoly fennakadások.

Frissítés

A tervezettnél egy héttel hosszabb leállás után hétfőn újraindult a termelés a kecskeméti Mecede-gyárban, értesült a vg.hu.

Ne hagyd ki!