hotel felirat
Fotó: Marten Bjork/Unsplash

Csillag után kulcs: a Michelin túllépne az éttermek világán

Ha egy étteremről meghalljuk, hogy Michelin-csillagos, azonnal a különlegességre és minőségre asszociálunk. A francia cég a közeljövőben a világ kiemelkedő szállodáit is értékelné.


A Michellin-csillag története

Az 1900 óta évente megjelenő Michelin-kiadványt az azonos néven ismert francia gumigyártó cég hozta létre. Elképzelésük az volt, hogy kiadnak egy térképet, ami megmutatja az utazóknak a cég által ajánlott, minőségi vendéglátó helyeket. A vendégek ezekre a helyekre "értelemszerűen" Michelin-abroncsokon fotó autóikon jutnak el. A Michelin csillag azóta a minőségi, magas színvonalú vendéglátás szinonímájává vált, de ez úgy tűnik, kevés volt. Jöhetnek a szállodák.

Csillag helyett kulcs

Michelin-log\u00f3

Fotó: Jametlene Reskp/Unsplash

A francia vállalat nyilvánosságra hozta azt a tervét, amely szerint nemsokára a szállodák körében is díjazzák a legkiemelkedőbb helyeket.

A csillag helyett ebben a kategóriában kulcs jár a kiemelteknek, amit a következő öt szempont alapján íttélnek oda a bírák:

  • A gasztroélményhez való hozzájárulás,
  • a belsőépítészeti és építészeti kiválóság,
  • az egyediség,
  • a szolgáltatás minősége,
  • valamint a kényelem, az élmény, és az ár közötti összhang.
A Michelin szerint az első kulcsot kapó szállodák egy több mint 5000, előzetesen kiválasztott szálláshely listájáról kerülnek ki, amely 120 ország hoteleit tartja számon.

A piaci szereplőket nem lepte meg a bejelentés, mert a Michelin öt éve felvásárolta a Tablet Hotels-t, egy foglalási weboldalt, ahol a butik- és luxusszállodákba lehet szobát foglalni. Nem meglepő módon minden, kulcsot kapott szálloda elérhető lesz a Michelin weboldalán keresztül, a kiadvány pedig jutalékot kap a foglalások után..

Ne hagyd ki!