Inges, nyakkendős ember egy sötét szobában nézi, ahogy a Securonix értékét jelző grafikon nyila kilő, miután 1 milliárd dolláros befektetéshez jutott
Fotó: Unsplash

Mit tudhat a cég, amely 1 milliárd dolláros befektetéshez jutott?

A nagytőkések nagyban fogadnak a felhőalapú technológiai megoldásokra.


Az egyesült államokbeli Securonix technológiai vállalat legutóbbi finanszírozási körében több mint egymilliárd dolláros, azaz nagyjából 313 milliárd forintos befektetéshez jutott. A friss kockázati tőkéből tehetséges munkavállalókkal bővítheti csapatát, fejlesztheti technológiáját és kiterjesztheti szolgáltatásait az egész világra. Nézzük, mi olyan különleges a vállalatban!

Megállíthatatlan növekedés

A Securonixet 2018-ban alapították, eleinte biztonsági elemzési platformként működött. 2011-ben kezdte értékesíteni General Availability nevű termékeit, 2012-ben pedig már nyereségesen üzemelt. Bevétele, amelyet jelenleg 102 millió dollárra becsülnek. azóta is éves szinten 100-200 százalékkal gyarapodik.

Székhelye a texasi Addisonban található, napjainkban elsősorban felhőalapú kiberbiztonsági, fenyegetés-észlelési és reagálási szolgáltatásokat kínál. A szegmens egyik legnagyobb vállalatáról van szó. A Securonix ügyfelei között vállalatok és kormányzati ügynökségek is megtalálhatók. Bevételének több mint felét az Egyesült Államok piaca adja.

Nagy tervek

A Securonix közvetlenül a milliárd dolláros tőkebevonás előtt egy „elenyésző”, 50 millió dolláros összeget is bezsebelt. A legújabb finanszírozási kört a Vista Equity Partners magántőke-befektetési társaság vezette, a résztvevők között a Volition Capital és az Eight Roads Ventures is feltűnt.

Az ügylet feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Úgy gondoljuk, eljött az ideje, hogy sokkal több pénzt fektessünk be a cégbe. Jobb megfigyelési és észlelési szolgáltatásokat szeretnénk biztosítani az alkalmazásokon belül

-mondta Sachin Nayyar társalapító-vezérigazgató a tőkebevonás kapcsán.

A cég tavaly jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött a felhőalapú adattárházakkal foglalkozó Snowflake vállalttal. Nayyar hozzátette, a Securonix a közeljövőben újabb adatelemző platformokkal szeretne együttműködni.

Ne hagyd ki!