A korábban Rothschild Befektetési Alapként ismert, Jacob Rothschild által támogatott RIT Capital Partners fogja vezetni az Aspen Digital kriptovaluta befektetési platform 8,8 millió dolláros finanszírozási fordulóját.


Az Aspen Digital célja, hogy egy olyan platformot biztosítson az igazán tehetős kriptovaluta kereskedőknek, ahol biztonságosan és egyszerűen kezelhetik a befektetéseiket. Lord Rothschild mellett Tájföld leggazdagabb családjának tagjai, a Fortune magazin tulajdonosai, Chatchaval Jiaravanon és Chaval Jiaravanon is támogatják a vállalatot. Az Aspen Digital a 8,8 millió dolláros tőkebevonással hivatalosan is elindíthatja platformját, illetve egyből ki is terjesztheti tevékenységét Londonra.

Valamit nagyon tudhat a cég

Az Aspen Digital társalapítója és vezérigazgatója, Yang He szerint az, hogy a világ legrégebbi és egyik legnagyobb vagyonkezelő családja beállt a cége mögé azt jelzi, hogy platformjuk komoly potenciállal rendelkezik. Nézzük, mit tud a vállalat!

Az Aspen platformja elsősorban az európai, az ázsiai és a közel-keleti családi irodákat és vagyonkezelőket célozza. A Family Office-ok, azaz a „családi irodák" kevésbé ismertek Magyarországon. Ezek olyan cégek, tanácsadók, amelyek a komoly vagyonnal rendelkező családok pénzügyeit gondozzák.

A vállalat három területre összpontosít:

  • lehetőséget nyújt a befektetőknek, hogy kriptovalutákat vásároljanak és tároljanak
  • a felhasználók olyan hozamtermelő termékekbe fektethetnek be, mint például a stablecoin-ok által fedezett megtakarítási számlák
  • automatizált stratégiákat fog kínálni a fedezeti alapok által alkalmazott kvantitatív metódusokhoz

A platform továbbá folyamatos információáramlást biztosít az aktuális trendekről és az ágazat híreiről, hogy a befektetők lássák, hogyan befolyásolná a portfóliójukat egy-egy kriptovaluta-ügylet.

Haladni kell a korral

Nem ez az első eset, hogy a Rothschild család a kriptovaluta piacon bontogatja a szárnyait. Az RIT Capital Partners nemrégiben az egyesült államokbeli kriptovaluta kereskedelmi platformot, a Krakent támogatta anyagilag. Lord Jacob Rothschild jelenleg is az RIT többségi tulajdonosa a 12,39 százalékos részesedésének köszönhetően.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!