az Adidas egyik üzlete
Fotó: Shutterstock

Hatalmas botrány az Adidasnál: kenőpénzt tehettek zsebre a vezetők

A kiszivárgott hírek szerint több felsővezetőt is azzal vádolnak a német sportszergyártó kínai részlegénél, hogy kenőpénzt fogadott el a beszállítóktól. Bár az ügyről egyelőre csak homályos információk elérhetőek, az Adidas beismerte, hogy vizsgálják az esetet.


A legnagyobb és legismertebb német sportszergyártó vállalat, az Adidas a Financial Times szerint belső vizsgálatot indított, mert súlyos vádak merültek fel a cég kínai leányvállalatánál.

A lap értesülései szerint több vezető beosztású munkatársat is több millió euró sikkasztásával vádoltak meg, ráadásul a vesztegetés gyanúja is felmerült.

Az Adidas nagyon komolyan veszi az esetleges szabályszegésekkel kapcsolatos állításokat, és egyértelműen elkötelezett a jogi és belső szabályozások, valamint az etikai normák betartása mellett minden olyan piacon, ahol tevékenykedik

– írta a vállalat az üggyel kapcsolatban kiadott közleményben. Hozzátették: a vizsgálat lezárultáig nem tudnak további információkkal szolgálni.

Az Economic Times úgy tudja, hogy a sikkasztás anonim bejelentői szerint az Adidas kínai részlegének magas rangú munkatársai külső szolgáltatóktól fogadtak el kenőpénzt. Egy vállalatvezető emellett eurómilliókat, illetve különböző tárgyakat és ingatlanokat kaphatott a cég beszállítóitól.

A bejelentés egy belső visszaélés-ellenes rendszeren keresztül jutott el a vállalat legfelsőbb szintjéig. Fontos kiemelni, hogy Kína az Adidas egyik legfontosabb piaca a világon.

Ne hagyd ki!