Snapchat
Fotó: Shutterstock

Az új Snapchat kissé i​jesztőre sikeredett

A Snapchatet birtokló Snap vállalat a napokban jelentette be legújabb fejlesztését, egy olyan generatív AI technológiát, amely lehetővé teszi a felhasználóik számára, hogy minden eddiginél valósághűbb speciális effektusokat használjanak, miközben magukat fotózzák.


A 2011-ben indult kaliforniai vállalat továbbra is sokkal kisebbnek számít mint a rivális platformok – elég csak a Facebookot és Instagramot működtető Metát említeni. Ennek ellenére azonban nem fél újítani, és olyan fejlesztésekkel előállni, amelyekkel korábban senki sem próbálkozott még a piacon.

Legújabb frissítésük a kiterjesztett valóság (AR) új dimenzióját hozza majd közelebb emberek millióihoz.

A továbbfejlesztett Lens Studióval művészek és fejlesztők AR funkciókat hozhatnak létre akár a Snapchat, akár más weboldalak és alkalmazások számára. Egyrészt hetekről órákra csökkenti az egyes effektek létrehozásához szükséges időt, másrészt összetettebb projektek szintén készíthetőek vele, írja a Reuters.

Az AR-technológia korábbi változatai csak egyszerűbb effektusokra voltak képesek, például egy kalapot helyeztek egy személy fejére. A Snap fejlesztései mostantól azonban lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy valósághűbb lencséket hozzanak létre, például ez a kalap zökkenőmentesen mozogjon az ember fejével együtt, illeszkedjen a videó megvilágításához

– fejtette ki Bobby Murphy technológiai igazgató egy interjúban.

A Snap azt tervezi, hogy hamarosan nemcsak arcot, hanem teljes testet érintő AR-élményeket is létrehozzon. Erre jelenleg még egyetlen platform sem képes.

Ne hagyd ki!