De a cég is hatalmasat kaszált a veszteseken
Fotó: Shutterstock

Százmilliárdokat nyertünk el tavaly a Szerencsejáték Zrt-től

490 milliárd forintot nyertek tavaly összesen azok, akik részt vettek a Szerencsejáték Zrt. játékaiban. Azonban a cég is dörzsölheti a markát, hiszen nagyon sokat kaszált a veszteseken.


Óriási összegek forognak a Szerencsejáték Zrt-nél

Több mint 700 milliárd forint árbevételt ért el tavaly a Szerencsejáték Zrt, ami 22 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi eredményeiket a cég beszámolója szerint. Ennek az összegnek körülbelül a 70 százaléka, 490 milliárd jutott vissza a játékosaikhoz nyereményként, tehát napi átlagban nagyjából 1,3 milliárdot fizettek ki. Az adózott eredményük pedig meghaladta a 28 milliárdot.

A társaság 2021-ben emellett 131 milliárd forintot fizetett ki egyebek mellett adók, járulékok, díjak, osztalék formájában, ami 12 százalékkal múlta felül a korábbi várakozásokat.

A pénzügyi mutatóink kellő alapot adnak ahhoz, hogy a vállalat modern, stabil, a regionális piacon is jelen lévő szereplővé váljon, és felkészülten várja a hazai távszerencsejáték-piac nyitását

- nyilatkozta a tavalyi eredmények kapcsán Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Ezek voltak a legnépszerűbb játékok

A cég szerint a tendenciák az utóbbi időben eltolódtak a gyorsabb és magasabb nyeremény-visszafizetésű játékok felé. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy a sorsjegyek 27,2 százalékkal, a fogadások 35,6 százalékkal bővültek. Csökkent azonban a számsorsjátékok népszerűsége egy év alatt, mintegy 4,9 százalékkal.

A sportfogadások gyarapodását leginkább a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságnak és a nyári olimpiai játékoknak tulajdonítják a szakemberek, ami sok sportfogadót vonzott. Emellett tavaly elindult egy új online fogadási termék, a V-sport, ami az év végére már a sportfogadási bevételek tíz százalékát hozta.

A fogadási üzletág emelkedő árbevételi részaránya 2021-ben először haladta meg az 50 százalékot, amely a teljes forgalom 53,8 százalékát tette ki

- emelte ki a cég.

Az ünnepi sorsjegyekből gyerekek is profitáltak

A vállalat tavalyi eredményét segítette a Hatoslottó, és az Ötöslottó főnyeremény-halmozódása, valamint a sorsjegyekre is megnőtt a kereslet.

A cég az év végi ünnepek előtti héten érte el a legmagasabb, 17 milliárd forintos heti árbevételt. Ebben az időszakban ugyanis különösen keresettek voltak a limitált karácsonyi sorsjegyeik. Az ebből befolyó nyereségből a vállalat 18 befogadó játszóteret építtetett.


Ne hagyd ki!