Tina Turner a színpadon énekel
Tina Turner, a Rock'n'Roll Királynője hivatalosan is eladta zenei katalógusának jogait. A vásárló a BMG lemezkiadó, amelynek így olyan klasszikusok kerültek a tulajdonába, mint a „The Best" vagy a „Nutbush City Limits"-írja a BBC.


Biztos kezekben

A lemezkiadó nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett a Rocknagyinak, de ágazati források szerint 50 millió dollárba, átszámítva nagyjából 15,5 milliárd forintba került a művésznő zenei katalógusa. A BMG a dalok mellett Tina Turner nevének és képeinek használati jogait is megszerezte, amelyeket a jövőben szponzorációs és értékesítési célokra is felhasználhat. A zenei legenda úgy véli, megbízható, biztos kezekbe került a munkássága.

Megtiszteltetés számunkra, hogy mi menedzselhetjük Tina Turner zenei és kereskedelmi érdekeit. Ez egy olyan felelősség, amit nagyon komolyan veszünk. Ő valóban, egyszerűen a legjobb

-kommentálta az ügyletet Hartwig Masuch, a BMG igazgatója, belecsempészve mondandójába a művésznő híres „Simply the best" (egyszerűen a legjobb) slágerének szállóigévé vált címét.

Új időknek régi dalaival

A megállapodás értelmében a dalok forgalmazója továbbra is a Warner Music marad. Hartwig Masuch hozzátette, hogy Tina Turner dalait új közönséggel akarják megismertetni, főleg a zene- és a videóstreaming platformok segítségével. A TikTok például kiemelt szerepet fog játszani a fiatalabb generációk elérésében.

A Rock'n'Roll Királynője pályafutása során 12 Grammy-díjat nyert, idén októberben pedig bekerül a Rock and Roll Hall of Fame-be. A művésznőt 1991-ben egykori férjével, Ike Turner-rel közösen már beiktatták a múzeumba, de most szóló előadóként is elfoglalhatja jól megérdemelt helyét.

Tina Turner 2009-ben vonult vissza, népszerűsége azonban ismét szárnyra kapott az HBO 2021-es Tina című dokumentumfilmjének és a Rocknagyiról szóló West End musicalnek köszönhetően. Az elmúlt hónapokban Bob Dylan és Neil Young életműve is eladásra került, amelyek sorrendben 400 és 150 millió dollárért keltek el.

The Conversation

Ne hagyd ki!