Tina Turner a színpadon énekel

A Rock'n'Roll Királynője eladta a  dalait, ennyit keresett az üzleten

Tina Turner, a Rock'n'Roll Királynője hivatalosan is eladta zenei katalógusának jogait. A vásárló a BMG lemezkiadó, amelynek így olyan klasszikusok kerültek a tulajdonába, mint a „The Best" vagy a „Nutbush City Limits"-írja a BBC.


Biztos kezekben

A lemezkiadó nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett a Rocknagyinak, de ágazati források szerint 50 millió dollárba, átszámítva nagyjából 15,5 milliárd forintba került a művésznő zenei katalógusa. A BMG a dalok mellett Tina Turner nevének és képeinek használati jogait is megszerezte, amelyeket a jövőben szponzorációs és értékesítési célokra is felhasználhat. A zenei legenda úgy véli, megbízható, biztos kezekbe került a munkássága.

Megtiszteltetés számunkra, hogy mi menedzselhetjük Tina Turner zenei és kereskedelmi érdekeit. Ez egy olyan felelősség, amit nagyon komolyan veszünk. Ő valóban, egyszerűen a legjobb

-kommentálta az ügyletet Hartwig Masuch, a BMG igazgatója, belecsempészve mondandójába a művésznő híres „Simply the best" (egyszerűen a legjobb) slágerének szállóigévé vált címét.

Új időknek régi dalaival

A megállapodás értelmében a dalok forgalmazója továbbra is a Warner Music marad. Hartwig Masuch hozzátette, hogy Tina Turner dalait új közönséggel akarják megismertetni, főleg a zene- és a videóstreaming platformok segítségével. A TikTok például kiemelt szerepet fog játszani a fiatalabb generációk elérésében.

A Rock'n'Roll Királynője pályafutása során 12 Grammy-díjat nyert, idén októberben pedig bekerül a Rock and Roll Hall of Fame-be. A művésznőt 1991-ben egykori férjével, Ike Turner-rel közösen már beiktatták a múzeumba, de most szóló előadóként is elfoglalhatja jól megérdemelt helyét.

Tina Turner 2009-ben vonult vissza, népszerűsége azonban ismét szárnyra kapott az HBO 2021-es Tina című dokumentumfilmjének és a Rocknagyiról szóló West End musicalnek köszönhetően. Az elmúlt hónapokban Bob Dylan és Neil Young életműve is eladásra került, amelyek sorrendben 400 és 150 millió dollárért keltek el.

Ne hagyd ki!