Újabb Xboxokkal gazdagodik a kínálat
Fotó: Shutterstock

Három új játékkonzol érkezik a Microsofttól

Három új játékkonzollal bővülhet a Microsoft xboxkínálata az idén – jelentette be a technológiai óriás. Soroljuk, mire számíthatunk az új készülékektől.


Új játékkonzolokkal jelentkezik a Microsoft

Három új, továbbfejlesztett "Xbox Series"-változatot is bejelentett a Microsoft az Xbox Games Showcase-en. A PCWorld kiemeli, ezek nem jelentenek generációváltást, de több lehetőséget nyújthatnak a felhasználóknak az elődeiknél. Soroljuk is az új készülékeket:

  1. Xbox Series X Robot White: Ez a változat fehér színben érkezik. Legnagyobb eltérése a meglévő modellekhez képest, hogy lemezmeghajtó nélküli, így csak digitálisan vásárolt tartalmak futtatására alkalmas. Ára 50 dollárral olcsóbb a standard változatnál.
  2. Galaxy Black: A meglévő Xbox Series X egy speciális kiadása. 2TB-os SSD-vel van felszerelve. Űrt idéző csillagos ég mintájával, ezüst, szürke és zöld pöttyökkel díszített külsővel, valamint egyedi kontrollerrel kerül piacra, limitált kiadásban.
  3. Xbox Series S 1TB: Ez a változat a meglévő fekete modellje után fehérben is elérhető lesz. Az Egyesült Államokban 349,99 dollárba fog kerülni.

Az új modellekkel leginkább azoknak előnyösek, akik nagyobb tárhelyre vágynak, vagy olcsóbban szeretnék megkapni a legjobb teljesítményt. Igaz, a magyarországi árak egyelőre nem ismertek.

A PS5 viszi a hátán a videójáték-ipart

Egyébként a Newzoo piackutató jelentésé szerint a tavaly tavaszi esést követően magára talált és növekedett a globális videójáték-piac. Az előrelépést elsősorban a konzoleladások felpörgésével magyarázzák a szakértők - írta a Reuters.

Az előrejelzések alapján az ágazat 2,6 százalékos pluszban zárhatta az évet. Tehát világviszonylatban összesen 187,7 milliárd dollárt tehettek ki a hardver- és szoftvereladások tavaly, valamint a játékokon belüli digitális javak értékesítései. Egyébként 2022-ben 5 százalékos esést mértek a globális szektorban.

A szakemberek úgy vélik, a 2023-as növekedés annak tulajdonítható, hogy a világjárvány után eddig kellett várni, hogy helyreálljon a játékkonzolok keresleti-kínálati egyensúlya. Ez leginkább a piacot vezető japán Sony PlayStation 5-eladásain látszik meg, melyből több mint 40 milliót értékesítettek világszerte.

Azonban kevésbé kedvező a helyzet a játékszoftverek eladásainál. Például az Egyesült Államokban amíg a konzoleladások 23 százalékkal nőttek 2023 első félévében éves alapon, addig a szoftverértékesítések stagnáltak.


Ne hagyd ki!