Mutatjuk az alkalmazások listáját
Fotó: Shutterstock

Ezeket az alkalmazásokat törli el a Windows új frissítése

Nagyobb frissítés érkezik a Windows 11-hez az idén. A módosítások után három ismertebb alkalmazás is el fog tűnni az operációs rendszer applikációi közül. Mutatjuk a listát az érintett programokról.


Három ismert programot tűntet el a Windows nagy frissítése

Megerősítette a Microsoft, a 24H2 nevű frissítéssel több, megszokott alkalmazást is eltávolítanak a Windowsból. Ezen applikációk között szerepel

  • a Cortana személyi asszisztens,
  • az ikonikus szövegszerkesztő, a Wordpad,
  • illetve a Tippek alkalmazás.

A Wordpad eltávolítása különösen jelentős változás, mivel sokan használták .DOC fájlok megnyitásához. Emiatt az Office egyes alkalmazásaira, vagy más, alternatív szövegszerkesztőkre lesz szükség ilyen típusú dokumentumok megtekintéséhez a jövőben.

A Leet megjegyzi, a frissítés várhatóan szeptemberben vagy októberbe fog élesedni.

Ismét lehetőség lesz adroidos appot futtatni Windows-on

Egyébként a Microsoft a napokban jelentette be, visszahozza a Windows 11-be az androidos alkalmazások futtatásának lehetőségét.

A redmondiak márciusban, az Amazonnal való korábbi együttműködésük megszakadása után ideiglenesen felfüggesztették a „Windows Subsystem for Android”-ot (WSA). Ez lesz ismét elérhető, viszont a továbbiakban a Tencent saját alkalmazásboltjának appjaiból lehet csak válogatni a WSA közreműködésével.

A kezdeti szakaszban körülbelül 1500 mobilalkalmazás lesz használható közvetlenül a Windows 11 rendszerű gépeken.

A megújuló szolgáltatás először Kínában lesz elérhető. Viszont egyelőre nem egyértelmű, mely régiókban számíthatnak még a felhasználók funkcióra.

Ne hagyd ki!