Nehéz átlátni a Windows beállításain? Segítünk!
Fotó: Shutterstock

4 nagyon hasznos segédprogram Windows-hoz

Sorolunk négy segédprogramot, melyekkel átláthatóbbak lesznek a Windows 10-es és 11-es operációs rendszerek beállításai. Nem csoda, ha valaki nehezen boldogul az alapprogrammal: gyakran több évtizedes és friss felhasználói felületek keverednek egymással.


Segédprogramok a Windows jobb kezelhetőségéhez

Windows-os felhasználók több hasznos programmal bővíthetik számítógépük képességeit. Sorolunk négyet, melyekkel átláthatóbbak lehetnek a 10-es és 11-es rendszerek:

  • NetAdapter Repair: Segít navigálni a Windows hálózati beállításai között, mivel összegyűjti az összes releváns funkciót egy felületre. Egy kattintással kezelhetjük az Ethernet- és WiFi-kapcsolatokat, váltakozhatunk a DNS-szolgáltatók között, illetve visszaállíthatunk Hosts fájlt is.
  • Microsoft PC Manager: A Microsoft saját eszköze, mely lehetővé teszi a rendszerkarbantartást, a Windows-zal együtt induló programok áttekintését, valamint a potenciális veszélyforrások felkutatását.
  • AutoPowerOptionsOK: Segít személyre szabni, mikor kapcsolódjon ki a monitor vagy kerüljön a gép alvó üzemmódba, illetve lehetővé teszi az energiafogyasztás finomhangolását.
  • Winaero Tweaker: Lehetőséget ad a rendszer olyan aspektusainak módosítására, mint például a tálca kinézete, a jobb klikkes menü funkcionalitásának visszaállítása, az adatgyűjtés kikapcsolása, valamint a hálózati és megjelenési beállítások testreszabása – írja a Leet.

Fájlok biztonságban tudásához ez az 5 app lehet a legjobb választás

Egyébként biztonsági mentések helyett gyakran elegendő a fájlok és mappák szinkronizálása. Ráadásul mindegy, hogy erre a számítógép saját adattárolói között, számítógépek között, számítógép és mobileszköz között, vagy helyi és távoli eszköz között van szükség. Mutatunk egy listát az erre a célra kiválóan használható szoftverekből is.

  • FreeFileSync: 2008 óta létező szoftver, amely mappapárokat hasonlít össze és szinkronizál. Képes kezelni a zárolt fájlokat is, és több extra funkcióval rendelkezik, mint például a verziókövetés.
  • Synchredible: Az AScomp fejlesztése. Nemcsak mappákat, hanem teljes meghajtókat is képes szinkronizálni. Automatikus szinkronizálási lehetőségekkel rendelkezik, amelyek nemcsak időalapon indulhatnak, hanem például egy tartalom megváltozása, vagy külső meghajtó csatlakozása esetén is.
  • SyncFolders: Telepíthető és hordozható változatban is elérhető. Egyszerű és letisztult a kezelőfelülete. Egy- vagy kétirányú szinkronizációt kínál, emellett integrálható a Windows Feladatkezelőbe.
  • Syncthing: P2P alapú szoftver, amely lehetővé teszi, hogy különböző számítógépek közötti mappatartalmakat szinkronizáljunk anélkül, hogy az adatok idegen kezekbe kerülnének. Keresztplatformos, ingyenes, de a beállítása több munkát igényel.
  • Nextcloud: Profi megoldás, amely lehetővé teszi saját NAS készítését Raspberry Pi és egy megfelelő tároló megléte esetén. Bonyolultabb telepítés és beállítás mellett rugalmas funkcionalitást nyújt, hasonlóan a nagy felhőalapú tárhelyszolgáltatásokhoz.


Ne hagyd ki!