Ha marad a Fidesz-vezette kormány, bővülnek a családtámogatások
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Marad és bővül a családtámogatási rendszer, ha marad a kormány

A miniszterelnök szerint normális esetben nem kell beavatkoznia a piac működésébe, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor a kormány nem mondhatja azt, hogy majd a gazdasági szereplők ezt megoldják. A világgazdaság belépett a magas infláció korszakába, ezt nem lehet ölbe tett kézzel nézni, mondta szokásos közrádiós interjújában a kormányfő.


Marad a rezsicsökkentés

Orbán Viktor rámutatott, hogy az energiaárak emelkedése hajtja az inflációt, ami politikai döntésekre vezethető vissza. Brüsszel energiapolitikája megbukott, mert abból indul ki, hogy a magas energiaárakra kell építeni az energiapolitikát. Hangsúlyozta, hogy vannak szociális szempontok is, amelyekre oda kell figyelni. Ha nem lenne rezsicsökkentés, a magyar családok sokkal többet fizetnének az áramért és a gázért is a miniszterelnök szerint. A rezsicsökkentés politikája mellett ki kell tartani, nem lehet hagyni, hogy áthárítsák a terheket a magyar családokra –fogalmazott Orbán Viktor.

Marad és bővül a családtámogatás, ha…

Az elmúlt 12 évben sok minden felépült Magyarországon – folytatta a kormányfő. Felépítettek egy gazdasági rendszert, amely szerinte működik, kiépítettek egy új adórendszert és bérrendszert. Idesorolta a családtámogatások rendszerét. Néhány elemet be kell építeni ebbe a rendszerbe, ami a következő négy év feladata. A kormányfő jelezte, ha elnyerik a választót bizalmát, nem csak folytatódnak a családtámogatási elemek, hanem újakat is szeretnének. Részleteket azonban nem közölt, csak annyit mondott, hogy minden intézkedésnek van időhöz kötöttsége, de minden eleme fenn fog maradni a támogatásoknak, sőt, újabbakkal fog kiegészülni, valamint mértékét is emelhetik még. A miniszterelnök azt mondta, a cél az, hogy ha valaki gyermeket nevel, az jobban járjon, mint aki nem.

Ne hagyd ki!