Szeptember 1-jétől az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-hez kerül át több mint 2,2 millió ügyfél az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-től. A szolgáltatóváltással a folyamatos áramellátás biztosított, a villamos energia ára nem változik. Mutatjuk, mi a teendőd, ha pontos végelszámolást akarsz.


Búcsúzni csak pontosan

Az érintett ügyfelek augusztus 31-i dátummal végszámlát kapnak az Elmű-Émász-tól. A két vállalat arra kéri a felhasználókat, hogy a minél pontosabb elszámolás érdekében augusztus 28-ig olvassák le és adják meg mérőállásukat az Elmű-Émász telefonos vagy online ügyfélszolgálatán, illetve az Elmű-Émász EnergiApp mobilapplikációban, mert az Elmű-Émász augusztus 31-i záró mérőállása lesz az MVM Nextnél a szeptember 1-jei nyitó mérőállás. Az online ügyfélszolgálaton és az applikációban augusztus 27-ig érhető el a diktálás.

Az átállás akkor is megtörténik, ha az ügyfél nem adja meg a mérőállást. Ebben az esetben az utolsó leolvasott vagy diktált állás alapján, az ügyfél fogyasztói szokásain alapuló becslést készít a szolgáltató, erre a jogszabályok biztosítanak lehetőséget a számára. Fontos azonban tudni, hogy a becsült érték csak rendkívüli esetben képezheti reklamáció alapját. A hónap első két hetében "diktálóknál" annyi lesz a változás, hogy augusztusra két számlát kapnak. Erről az Elmü-Émász írásban is értesítette a fogyasztókat, de azért nem árt, ha mi is emlékeztetünk rá.

A szerződéssel az ügyfeleknek nincs teendőjük, a villamosenergia-törvény alapján a szerződés az átadó szolgáltatónál megszűnik, míg az átvevővel létrejön.

Ami változik

Az Elmű-Émász elérhetőségei augusztus 31-ig változatlanok. Az augusztus 31-ig felmerülő kérdésekben a szolgáltatóváltás után is az Elmű-Émász-t kell keresniük a fogyasztóknak. A szeptember 1-jét megelőző időszakban készült számlák a jövőben is az Elmű-Émász jelenlegi online ügyfélszolgálatán, a ker.elmuemasz.hu oldalon tekinthetők meg.

A szeptember 1-jétől kezdődő időszak ügyeit már az MVM Next ügyfélszolgálata intézi. Az áramügyekkel foglalkozó állandó ügyfélszolgálati irodák helyszíne nem, de nyitvatartása változik, azokat már az MVM Next üzemelteti. A telefonos ügyfélszolgálat az MVM Next hívószámain lesz elérhető.

Budapesten és Pest megye legnagyobb részén a villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője ezentúl is az Elmű Hálózati Kft. lesz, amely az E.on Hungária Csoport tagja. A cég továbbra is kapcsolatban marad az ügyfeleivel, mert minden műszaki beavatkozást igénylő feladatot elvégez a jövőben is, például a mérőórák felszerelését, cseréjét, ellenőrzését és szükség szerint helyszíni leolvasását is. Az ilyen típusú ügyek kezelése az Elmű Hálózati Kft.-hez tartozik majd, a cég szeptembertől két önálló ügyfélszolgálati irodát működtet Budapesten és Érden.


The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!