A főpolgármester Facebook posztjában osztotta meg, a turisztikai mentőcsomagban szereplő javaslatait.

Rugalmasság és biztonság

Karácsony Gergely azt írja: a Fővárosi Önkormányzat a turisztikai mentőcsomag összeállításakor kiemelten figyelt két dologra. Az egyik, hogy rugalmasan reagáljanak a szakmai felvetésekre és akár új vendéglátási formákat is támogassanak, a másik, hogy a vendéglátóipari dolgozók és vendégeik számára a lehető legnagyobb biztonságot garantáló lépések szülessenek.

​A főváros javaslatai

  • Teraszszerzési lehetőségek kiterjesztése, teraszok területére vonatkozó rendeletek felülvizsgálata, a teraszok árnyékolását és fedését célzó ideiglenes szerkezetek bürokratikus engedélyezési eljárásának jelentős egyszerűsítése.
  • Teraszbérleti díjak elengedésének kiterjesztése, teraszkérelmek nagymértékű gyorsítása, egyszerűsítése.
  • Közterületek használatának növelése, ahol a kitelepülő vendéglátósok különböző bérleti díjaktól mentesen árulhatnak.
  • Áruszállítási pontok kialakítása az érintett vendéglátó üzletek környezetében a parkolási helyzet okozta rakodási problémák enyhítésére.
  • Helyiségbérleti díjak elengedésének kiterjesztése 2021. december 31-ig.

​A fővárosi rendezvények támogatása

  • Fővárosi tulajdonban lévő open office-okat, nyitott tárgyalókat alakítanak ki, és azokat ingyenes használatra adják át a rendezvényszervezőknek, városszerte akár több helyen is.
  • Az államigazgatás által szervezett események közterület-használati díját egy rendezvényalapba gyűjtik, ebből az összegből a szektort közvetlenül támogatják.
  • Az újranyitáshoz kapcsolódó információs helpdesket hoznak létre a rendezvényszervezőknek, ahol valós és hiteles információt kaphatnak az előírásokról, a szabályok, intézkedések körülményeiről. Ehhez kapcsolódóan járványügyi protokoll-tanácsadást is biztosítanak.
  • Csökkentik a rendezvénytartási engedély kiadásához kapcsolódó adminisztrációs terheket.
  • A főváros fogyasztásösztönző kommunikációs kampányt tervez, és újranyitási kampányt a rendezvények népszerűsítése érdekében.
The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!