A főpolgármester Facebook posztjában osztotta meg, a turisztikai mentőcsomagban szereplő javaslatait.

Rugalmasság és biztonság

Karácsony Gergely azt írja: a Fővárosi Önkormányzat a turisztikai mentőcsomag összeállításakor kiemelten figyelt két dologra. Az egyik, hogy rugalmasan reagáljanak a szakmai felvetésekre és akár új vendéglátási formákat is támogassanak, a másik, hogy a vendéglátóipari dolgozók és vendégeik számára a lehető legnagyobb biztonságot garantáló lépések szülessenek.

​A főváros javaslatai

  • Teraszszerzési lehetőségek kiterjesztése, teraszok területére vonatkozó rendeletek felülvizsgálata, a teraszok árnyékolását és fedését célzó ideiglenes szerkezetek bürokratikus engedélyezési eljárásának jelentős egyszerűsítése.
  • Teraszbérleti díjak elengedésének kiterjesztése, teraszkérelmek nagymértékű gyorsítása, egyszerűsítése.
  • Közterületek használatának növelése, ahol a kitelepülő vendéglátósok különböző bérleti díjaktól mentesen árulhatnak.
  • Áruszállítási pontok kialakítása az érintett vendéglátó üzletek környezetében a parkolási helyzet okozta rakodási problémák enyhítésére.
  • Helyiségbérleti díjak elengedésének kiterjesztése 2021. december 31-ig.

​A fővárosi rendezvények támogatása

  • Fővárosi tulajdonban lévő open office-okat, nyitott tárgyalókat alakítanak ki, és azokat ingyenes használatra adják át a rendezvényszervezőknek, városszerte akár több helyen is.
  • Az államigazgatás által szervezett események közterület-használati díját egy rendezvényalapba gyűjtik, ebből az összegből a szektort közvetlenül támogatják.
  • Az újranyitáshoz kapcsolódó információs helpdesket hoznak létre a rendezvényszervezőknek, ahol valós és hiteles információt kaphatnak az előírásokról, a szabályok, intézkedések körülményeiről. Ehhez kapcsolódóan járványügyi protokoll-tanácsadást is biztosítanak.
  • Csökkentik a rendezvénytartási engedély kiadásához kapcsolódó adminisztrációs terheket.
  • A főváros fogyasztásösztönző kommunikációs kampányt tervez, és újranyitási kampányt a rendezvények népszerűsítése érdekében.
The Conversation

Friss

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!