Bár a járványügyi adatok javuló tendenciát mutatnak, a légiközlekedési szektor jövője továbbra is csupa kérdőjel. A kereskedelmi járatok már éledeznek, azonban rengeteg szakember arra számít, hogy az üzleti utazások fellendülésére még jó ideig nem lehet számítani. Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója más véleményen van – írja a Reuters.


A szakemberek aggodalma nem alaptalan, hiszen a legtöbb üzleti találkozót továbbra is az online térben ütik nyélbe. Azonban Guillaume Faury a svájci NZZ am Sonntag újságnak arról beszélt, hogy a vállalati gondolkodásmód megváltozott.

A vállalatok rájöttek, hogy hamarosan eljön az a pillanat, amikor ismét személyesen kell találkozniuk a partnereikkel és a beszállítóikkal. Előbb-utóbb ki kell menniük a terepre, ha új termékeket akarnak fejleszteni, vagy gyárakat akarnak építeni

– nyilatkozta a szakember az újságnak.

Az első fecskék

Az Airbus vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a légitársaságoknak előre kell tervezniük, mennyi helyet szánnak kereskedelmi, illetve üzleti utazásra. A repülési szolgáltatásokat nyújtó vállalatok adatai egyértelműen alátámasztják a szakember véleményét, ugyanis a légiközlekedési piac szereplői közel annyi hellyel kalkulálnak a business osztályon, mint a 2019-es évben. Guillaume Faury arra a kérdésre, mire számít az üzleti utazások terén, diplomatikusan nyilatkozott. Úgy véli, valószínűleg kevesebb üzletembert szállítanak majd a repülőgépek, de véleménye szerint elenyésző lesz a különbség a vírus előtti békeidőkhöz képest. Mint fogalmazott:

Aligha több, de nem is kevesebb, mint a pandémia előtt

Az Airbus 2019-es bevételei elérték a 70,5 milliárd eurót, ám 2020-ban „csupán" 49,9 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el. A vállalat tavaly 566 kereskedelmi repülőgépet gyártott a 2019-es 863-hoz képest. A helikopter részleg egész jól átvészelte a vírust, amiből a cég 2020-ban 300-at gyártott, alig 32-vel kevesebbet, mint a vírust megelőző évben.

The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!