Tolkien nagysikerű regénye, pipa
Fotó: Shutterstock

Fejőstehén vagy szerelemprojekt A Gyűrűk Ura az Amazonnak?

Közeledik az Amazon Gyűrűk Ura sorozatának premierje, ebből az alkalomból Jeff Bezos elárult egyet s mást az egymilliárd dolláros költségvetésű produkcióról.


A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi háromezer évvel játszódik J.R.R. Tolkien népszerű története előtt, amelyből Peter Jackson rendezett három sikeres nagyfilmet a kétezres évek elején.

Szívvel-lélekkel

A Time magazin összeállítása szerint a sorozat várhatóan megdobja majd az előfizetések számát az Amazon Prime-on. Ugyanakkor néhány rajongó épp emiatt aggódik, hátha A Gyűrűk Ura csak egy fejőstehén az Amazon számára.

Jeff Bezos, az Amazon vezére azonban sietett leszögezni, hogy a társaság számára a haszonnál jóval többet jelent a projekt.

Középfölde egy nagyon kedves világ, és a Hatalom Gyűrűinek kovácsolásáról szóló történet elbeszélése kiváltság és felelősség. Remélem, igazságot szolgáltatunk Tolkien munkájának

– írta Bezos a Times-nak e-mailben.

"Többet jelent annál, minthogy kereskedelmi szempontból sikeres alkotást készítsünk.

Mindenki, aki dolgozik rajta, gyerekként olvasta a történetet, szívvel-lélekkel csinálja"

– tette hozzá.

Húzóműsor

Bezos-ról régóta tudni, hogy rajong a sci-fiért és a fantasy alkotásokért. 2017 végén a Variety azt írta, hogy személyesen is részt vett A Gyűrűk Ura előzménytörténetével kapcsolatos amazonos egyeztetéseken.

A Prime Video az Amazon játékosa a streamingszolgáltatók egyre erősödő versenyében, olyan riválisokkal, mint a Netflix, a Disney+, az HBO Max.

A nézőkért és a havi előfizetési díjakért való hajszában fontosak a húzóműsorok. A Netflix számára ez volt többek között a Bridgerton-család és a Stranger Things, a Disney+-nál a Marvel szuperhősei.

Az Amazon Prime-on a nézők imádták A csodálatos Mrs. Maiselt, és most A Gyűrűk Ura előzménysorozata ugyancsak erős húzóműsor lehet. Hamarosan kiderül: A Hatalom Gyűrűi premierje szeptember másodikán lesz a Prime Videón.

Még tavaly májusban írtunk arról, hogy készül a világ legdrágább sorozata.

Ne hagyd ki!