Donald Trump New York-ban tart beszédet öltönyben, az amerikai zászló előtt
Donald Trump bejelentette, hogy 2022-ben hivatalosan is érkezik a saját, TRUTH Social nevű közösségi média platformja, amellyel a nagy technológiai vállalatok „zsarnoksága" ellen venné fel a harcot, valamint biztosítaná a szabad véleménynyilvánítást.

Harc a nagyok ellen

A hírek szerint a 2022-es indulást megelőzően a platform béta verziója már egy hónapon belül elérhető lesz. A TRUTH Social egy újonnan létrehozott vállalaton keresztül érkezik a piacra, amely a Trump Media and Technology Group (TMTG) médiavállalat és a Digital World Acquisition biankócég összeolvadásából született. Az említett megállapodásnak köszönhetően a TMTG hamarosan tőzsdére kerülhet, piaci értéke meghaladhatja az 1,7 milliárd dollárt. Trump tervei között szerepel egy TMTG+-ra keresztelt videómegosztó szolgáltatás is, ahol kiemelt szerepet kapnának a rádiós, a szórakoztató és a hírműsorok is. A frissen alapított vállalat honlapján a cég vízióját is vázolták: idővel az Amazon és a Google felhőalapú szolgáltatásaival is fel fogják venni a versenyt.

Érett már egy ideje

Donald Trump-ot idén a legnagyobb közösségi felületekről letiltották, miután Joe Biden megválasztása után folyamatosan csalást emlegetett, ami végül a Capitolium januári, több halálos áldozatot követelő ostromához vezetett. A platformok álláspontja szerint az egykori amerikai elnök erőszakra buzdította a követőit, ezért tiltották le.

Egy olyan világban élünk, ahol a tálibok óriási jelenléttel bírnak a Twitter-en, de a kedvenc amerikai elnökötöket elhallgattatták. Ez elfogadhatatlan. […] Izgatott vagyok, hogy hamarosan posztolhatom az első TRUTH-omat a TRUTH Social oldalon. A TMTG-t azzal a küldetéssel alapítottuk, hogy mindenkinek hangot adjunk. Izgatott vagyok, hogy hamarosan elkezdhetem megosztani gondolataimat a TRUTH Social-ön, és harcolni fogok a nagy tech-cégek ellen.

-fogalmazott Donald Trump a platformmal kapcsolatos közleményében.

A hamarosan érkező applikáció promóciós képei az AppStore-ban már megtekinthetők. A képekből ítélve úgy tűnik, hogy az új TRUTH Social kínosan fantáziátlan, és szinte egy az egyben lemásolta a Twitter felületét.


The Conversation

Friss

Elgázolt vaddisznó teteme hever az út szélén
Fotó: Shutterstock

Kátyú, kő, vaddisznó? Így védekezhetsz az autósok rémálma ellen

Az őszi-téli időszakban különösen sok olyan váratlan bosszúság érheti az autósokat, amelyek nemcsak jelentős károkkal, de tetemes javítási költségekkel is járhatnak, ezért nem árt felkészülni ezekre a nem mindennapi helyzetekre. A LeasePlan flottakezelő összegyűjtötte a leggyakoribb rendkívüli káreseményeket, és segít eligazodni az ezekkel kapcsolatos legfontosabb kárrendezési teendőkben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Tízezresek egy kopott pénztárcában
Fotó: Shutterstock

Ne kapj dührohamot, de 9 százalékos bérnövekedést mért a KSH

Szeptemberben a bruttó és a nettó átlagkereset 9,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A növekedés tovább élénkült az augusztusi 8,9 százalék után. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 428 100, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 284 700 forint volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Jack Dorsey, a Twitter alapítója fekete öltönyben néz valakit egy épület előtt
Fotó: Shutterstock

Távozik posztjáról a Twitter alapító-vezérigazgatója, de miért?

Jack Dorsey, a Twitter alapítója és egyben vezérigazgatója úgy döntött, ideje átadnia a terepet másoknak, és azonnali hatállyal lemondott a közösségi média vállalat vezetői posztjáról.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!