Elon Musk Twitter-fiókja a Tesla logója előtt egy okostelfonon
Fotó: Shutterstock

Elon Musk le akar fizetni egy tinit, hogy törölje a Twitter-fiókját

Elon Musk 5000 dollárt, átszámítva nagyjából 1,6 millió forintot ajánlott fel egy 19 éves srácnak, ha az hajlandó letörölni a Twitter-fiókját-írja a Protocol.Egy Tesla lett, maradhat?

Jack Sweeney meglehetően izgalmas napokat élt át tavaly ősszel, ugyanis privát üzenetei között felbukkant egy engedélykérés, nem mástól, mint Elon Musktól. Az űrbáró az @ElonJet nevű fiók miatt kereste fel a tinédzsert. Az oldal egyetlen célt szolgál: segítségével az érdeklődők nyomon követhetik, éppen hol jár Elon Musk magángépe.

Sweeney állítása szerint a következő beszélgetés zajlott le közöttük:

Musk: Le tudnád állítani (ezt az oldalt)? Biztonsági kockázatot jelent.

Sweeney: Persze, de egy (Tesla) Model 3-ba fog kerülni, na jó, csak viccelek, hacsak?

Musk: Nem igazán díjazom, hogy egy félőrült bármikor lelőhet.

Néhány üzenetváltás követően a Tesla-vezér végül 5000 dollárt ajánlott az oldal törléséért.

Sweeney: Van rá bármi esély, hogy feltornázzuk 50 000 dollárra? Nagy segítség lenne az egyetemi tanulmányaimhoz, és jó eséllyel még egy autót is tudnék belőle venni, talán pont egy Model 3-at.

A Protocol értesülései szerint Musk erre annyit válaszolt, hogy átgondolja a dolgot, de azóta nem lépett kapcsolatba a fiatallal.

Megalapozott aggodalom

Musk aggodalma nem alaptalan, jelenleg közel 88 ezren követik az ElonJet-et. Januárban a saját Twitter-fiókján is szóvá tette, hogy egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek az ilyen és ehhez hasonló oldalak. Azzal, hogy az emberek pontosan követhetik mikor és hova utazik, ő és családja is veszélynek van kitéve.

Sweeney egyébként megosztotta vele, hogy nyilvánosan elérhető légiforgalmi adatok alapján határozza meg magángépe útvonalát, amire Musk csak annyit reagált, megdöbbentő, mennyire primitív a légiforgalmi irányítás rendszere.

A 19 éves fiatal 15 hasonló fiókot üzemeltet, amelyek mindegyike magas rangú személyeket követ nyomon. Egyebek között Bill Gates és Jeff Bezos repülési útvonalait is figyelemmel lehet kísérni, de a legtöbben Elon Muskra kíváncsiak.

Ne hagyd ki!