egy ruhabolt enteriőrje
Fotó: Shutterstock

Vége: becsődölt a nálunk is ismert német divatmárka

Május 15-én csődöt jelentett az egyik ismert német divatmárka. A döntés 6 leányvállalatot és 1500 alkalmazottat érint, írja Vg.


Az Esprit nevű kiskereskedelmi lánc csődöt jelentett a düsseldorfi önkormányzati kerületi bíróságnál. A cég képviselője szerint a cél jelenleg a márka európai üzleteinek átalakítása – a folyamatot Németországból irányítják majd, de a lebonyolítás valószínűleg átcsúszik 2025-re.

A német Bild szerint a fejlemények nem okoznak különösebb meglepetést, a ratingeni székhelyű cég ugyanis évek óta komoly válságban van. Az Esprit 2020-ban már keresztülment egy fizetésképtelenségi eljáráson – akkor száz üzletet be is zártak, és a munkaerő mintegy harmadát elbocsátották.

Most kiderült: az akkori megszorítások sem voltak elegendőek. Ennek következtében a korábbi ügyvezető igazgató, Man Yi Yip távozik a cég éléről, az irányítást pedig ideiglenesen a Christian Gerloff és Christian Stoffler fizetésképtelenségi ügyvédek által vezetett csapat veszi át.

Az Esprit világszerte körülbelül 40 országban van jelen, központja Ratingenben és Hongkongban van. A legfontosabb piacának Németország számít, 124 európai üzletéből 57 itt található – az még kérdéses, hogy ezek milyen sorsra jutnak majd.

Az viszont egyelőre biztosnak látszik, hogy az Esprit ruhái 19, franchise-partnerek által irányított üzletben, valamint 150 többmárkás ruhaboltban továbbra is elérhetőek lesznek.

Ne hagyd ki!