Ezt a hidat kellett volna megbontani

Ezt a hidat kellett volna megbontani

Fotó: Shutterstock

Titokban eltűnt Bezos 200 milliárd forintos luxusjachtja

Jeff Bezos megajachtja feltűnés nélkül elhagyta a hollandiai hajógyárat, ahol építették, hídbontás és tojásdobálók nélkül.

A 127 méter hosszú, 500 millió dollár értékű vízijármű az Oceanco alblasserdami üzeméből indult útnak. A Der Spiegel német magazin úgy tudja, hogy a hajnali órákban vitték át a rotterdami Greenport hajóépítő üzembe, hogy elkerüljék a hírverést.

Készítették a tojásokat

Februárban az Oceanco azt kérte a rotterdami városvezetéstől, hogy bontsák meg a Koningshaven-hidat, mert a luxusjacht kész állapotban nem fog átférni alatta: három árbóca 131 méternél magasabb lesz. A köznapi szóhasználatban De Hefként is ismert híd majdnem száz éves, és a helyiek büszkesége.

Az ottlakók begurultak, és szervezni kezdték, hogy tojással dobálják meg a jachtot, ha tényleg megbontják miatta a hidat. Ahmed Aboutaleb rotterdami polgármester napokon belül bejelentette: nincs terv a bontásra, de ha lenne, akkor a költségek Bezos-t vagy az Oceancót terhelnék.

A helyi közösség felháborodása nyomán augusztusban az Oceanco visszavonta kérését.

Zöldhajnalban

Egy helyi szemtanú, Hanco Bol azt állítja, hogy hajnali 1-kor kezdték el a felkészülést a jacht elszállítására, és két óra múlva már útra is keltek.

Bol szerint az Oceanco nem akarta nagydobra verni a jacht szállítását. Egy olyan útvonalon vitték, amely a szükségesnél hosszabb volt, így viszont elkerülték a városközpontot. Még sosem láttam ilyen gyors szállítást – írta a videó mellé, hozzátéve, hogy Bezos jachtja 24 mérföldet megtéve 3 óra elteletével érkezett meg a greenporti hajógyárba. Az útra nem szerelték fel az árbocokat, azok csak később kerülnek a hajóra.

A titkos szállításról készült videó:

Ne hagyd ki!