Jessica Alba
©Buzzfuss/123RF.COM

Jessica Albától az üzletben sem állnak távol a kőkemény szerepek


A részben Jessica Alba által alapított The Honest vállalat nyilvános részvénykibocsátás előtt áll. Ha sikeres lesz, a piaci értéke elérheti az 1,5 milliárd dollárt-írja a Reuters.

A Los Angeles-i cég több mint 25 millió részvényt tervez kibocsátani. Egy részvény ára 14 és 17 dollár között fog mozogni. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a cég tőzsdei értéke 1,54 milliárd dollárra fog duzzadni. A színésznőből lett üzletasszony összesen 5,65 millió részvényt birtokol, ami a mostani manőverrel 96 millió dollárnyi (28,9 milliárd forint) részesedést eredményezne neki a cégből.

Nem is jöhetne jobbkor

Bár a koronavírus a cégre is jó hatással volt, a vállalkozás évek óta veszteséges. 2019-ben a 236 millió dolláros bevételhez 31 millió dolláros veszteség társult. Tavaly 301 millió dollár volt a bevétel, 14,5 millió dollár a veszteség. A mostani részvénykibocsátást a Morgan Stanley, a JPMorgan és a Jefferies Financial Group fogja vezetni. A tervek szerint a jövő héten indul a vásár.

A friss tőkét marketingre, a termékpaletta bővítésére, és más vállalatok felvásárlására fordítja a cég.

Mégsem annyira őszinte

Jessica Alba 2011-ben alapította többedmagával a The Honest vállalatot. Számos fogyasztási cikket, köztük fényvédő krémeket, fertőtlenítőszereket, mosószereket, gyermekápolási termékeket forgalmaznak. A cég marketingjének alapját az egészséges alapanyagok használata adta.

A vállalat 2016-ban került reflektorfénybe, amikor kiderült, hogy a termékei mégsem annyira „zöldek", mint állította. Végül egy 7,35 millió dolláros büntetéssel megúszták, hogy félrevezető módon, természetes, növényi alapú és kemikália-mentes címkékkel látták el a termékeiket.

Ne hagyd ki!