Broadway Times Square Manhattan színes fények
Fotó: Shutterstock

A Broadway színházaiban csak most lélegezhetnek fel a nézők

A New York-i Broadway színházaiban július elsejétől szűnik meg maszkviselési kötelezettség.


Bár a Broadway mind a 41 színházában már nem kötelező, hanem szabadon választható lesz a maszkviselés, a közönséget arra bátorítják, hogy húzzon maszkot az előadásokon.

Egyelőre...

A maszkviselésre vonatkozó döntést hónapról hónapra felülvizsgálják majd, az augusztusra vonatkozó protokollt például július közepén jelentik majd be.

A Broadway színházai a pandémiás lezárások után tavaly ősszel nyitottak újra.

A forgalmas manhattani Times Square környéke 2020 máciusában ürült ki, amikor a Covid-19 járvány miatt bezárták a nyilvános helyeket. Ezután az első Broadway-show-kat nagyjából 18 hónap elteltével mutatták be, de az előadásokat csak oltottak látogathatták, maszkban.

Óriási tömeg

Egészen április 30-áig minden néző oltási igazolását ellenőrizték, ez a New York-i oldásokkal párhuzamosan szűnt meg.

A Broadway színházainak óriási a látogatottsága: a június 19-ével végződő héten összesen több mint 220 ezren látták az előadásokat. Ez több mint Magyarország második legnépesebb városának, Debrecennek a népessége.

Májusban a Broadway-n a Second Stage színházban infravörös kamerarendszert szereltek fel, miután az egyik néző a telefonján rögzítette Jesse Williams meztelen jelenetét az egyik darabban, majd közzétette a felvételeket. Williams a Grace Klinika szereplője. A közönség eddig sem vihetett be telefont a Broadway-on a nézőtérre, de a lesifotós valahogy kijátszotta ezt a szabályt. Az infravörös kamerák a nézőket pásztázzák, és észlelik, ha valaki a telefonján felvételt készít, ilyenkor a biztonsági őrök lépnek közbe.

The Conversation

Ne hagyd ki!