Donald és Melania Trump, egykori elnök és First Lady elegáns ruhában nézelődik
Fotó: Shutterstock

A kutya se volt kíváncsi Melania Trump árverésére

Az egykori First Lady a közelmúltban aukciót szervezett, amelyen három „Fehér Ház relikvia” került kalapács alá. A tárgyakra összesen öt ajánlat érkezett, a licitek még a kikiáltási árat sem érték el.Vadnyugati piac

Melania Trump január 11-én bocsátotta árverésre az egyedi tárgyakat, nevezetesen

  • egy fehér Hervé Pierre kalapot, amelyet Emmanuel Macron francia elnök 2018 áprilisában tett amerikai látogatásán viselt,
  • egy Marc-Antoine Coulon által készített akvarellt, amely Melaniát ábrázolja,
  • illetve egy nem helyettesíthető tokent (NFT), ami az említett alkotás digitális tulajdonjogait tartalmazza.

A vevők csak a Solana kriptovalutával tudtak licitálni, az induló ár 1800 Solana volt. Trump minden bizonnyal az altcoin népszerűségét akarta kiaknázni, arra azonban valószínűleg nem számított, hogy a token értéke az aukció során durván be fog zuhanni.

Nemes ügy

Melania átszámítva 250 ezer dollárra árazta be a gyűjteményt. Ugyan az alaptétek beérkeztek, de miután az említett öt ajánlatot követően lezárult az árverés, a kriptovaluta 40 százalékos értékcsökkenése miatt „csupán” 162 144 dollár értékű Solana ütötte Trump markát. Érdekességképp megjegyezzük, az árfolyam csúcsán a licitek összértéke meghaladta a 275 ezer dollárt.

Melaniának nem ez volt az első próbálkozása a kriptovalutákkal, a közelmúltban egy olyan NFT-t árverezett el, amely egy, a saját szemeiről készült festmény tulajdonjogait tartalmazta. Melania „szeme fénye” 150 dollárért kelt el.

Hivatalos honlapja szerint mindkét aukció bevételeinek egy részét egy jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel, amely befogadott gyermekek sorsát egyengeti.

Ne hagyd ki!