Közeledik a Halloween, így ismét előtérbe kerültek a horrorfilmek. Két vállalat két szerencsésnek ajánlott fel csinos összeget, ha megnéznek fejenként 13 rémisztő, klasszikus alkotást.Maratoni rettegés

Két vállalat, két kiválasztott, 26 horrorfilm, 2600 dollár (780 ezer forint). Nagyjából így lehetne jellemezni a Dish Network műholdas tévétársaság és a FinanceBuzz pénzügyi weboldal Halloween-i akcióját. Az Egyesült Államokban működő cégek ugyanis hamarosan két szerencsés jelentkezőt fognak kiválasztani, akiknek fejenként 1300 dollárt adnak egy kis filmnézésért cserébe. Ahogy említettük, horrorfilmeket kell végig izgulni, így csak a legbátrabbakat várják. Na jó, ez nem igaz, a valósághoz közelebb áll az, hogy minél ijedősebb az ember, annál jobb! Mielőtt kifejtenénk, hogy miért, ki kell ábrándítsunk: csak egyesült államokbeli polgárok jelentkezését várják.

Itt van Johnny!

A kiválasztottaknak Fitbit fitneszkarkötőket kell viselniük, amelyek a pulzusukat fogják ellenőrizni. A Dish Network „versenyzője" véleményezi, hogy milyen ijesztőek voltak a filmek, dokumentálja a tapasztalatait, illetve feljegyezi, hogy a horrorok milyen hatást gyakorolnak az alvására. A Dish túlélőcsomaggal is kedveskedik a kiszemeltjének, amely takarókat, popcornt, édességet és Stephen King ajándéktárgyakat tartalmaz. Utóbbi nem véletlen, ugyanis a tévétársaság Stephen King klasszikusokkal, egyebek között a Ragyogással, a Carrie-vel és az Az-zal fogja bombázni a szerencsést. Jelentkezés és további információ ezen a linken.

Stephen King Ragyog\u00e1s c\u00edm\u0171 filmj\u00e9nek ikonikus jelenete

Fotó: Unsplash

Horrorfilm pulzusszám elemző

A FinanceBuzz „indulója" hivatalos titulust is kap a cégtől. A „horrorfilm pulzusszám elemzőnek" szintén egy Fitbit karkötőt kell viselnie. A FinaceBuzz azt akarja megvizsgálni, hogy milyen összefüggés van a horrorfilmek költségvetése és aközött, hogy mennyire ijesztőek az alkotások. Kicsit nyakatekerten hangzik, de a FinanceBuzz kíváncsisága nem alaptalan. A horrorfilmek ugyanis nem tartoznak a világ legnagyobb bevételű alkotásai közé, nyereségesség szempontjából mégis egyértelműen az élen állnak. Példának okául a Paranormal Activity (Parajelenségek) 15 ezer dollárból (4,5 millió forint) készült el, és összesen több mint 193 millió dollárt (közel 58 milliárd forint) hozott a stúdió konyhájára. A FinanceBuzz az 1300 dollár mellé egy 50 dolláros ajándékkártyát is biztosít pattogatott kukoricára, nachosra és üdítőre. A horrorelemző modernebb alkotásokat fog nézni, egyebek között az Insidious-t, a Hang nélkült, az Annabelle-t és a Sinister-t. Jelentkezés és további információ ezen a linken.

Ijeszt\u0151 alak egy feh\u00e9r k\u00f6rnyezetben

Fotó: Unsplash

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hamarosan érkezik Donald Trump közösségi platformja

Donald Trump bejelentette, hogy 2022-ben hivatalosan is érkezik a saját, TRUTH Social nevű közösségi média platformja, amellyel a nagy technológiai vállalatok „zsarnoksága" ellen venné fel a harcot, valamint biztosítaná a szabad véleménynyilvánítást.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb hét, újabb büntetés: halmozza a rekordokat a Facebook

Az Egyesült Királyság versenyfelügyelete (CMA) magyar forintban számolva több tízmilliárdos büntetést szabott ki a Facebook-ra, mert a közösségi óriás szándékosan megszegte a szigetország versenyjogi szabályait.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Ellepték a katasztrófaturisták a konténerhajókkal teletömött kikötőket

Néhány hónapja valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valami jó is kisülhet a hajózási iparág vergődéséből. Mint kiderült, rengetegen kíváncsiak az óriási teherhajókra, az érdeklődők ellepték a világ nagyobb kikötőit. Az eredmény? Fellendült a turizmus.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!