Világrekordot jelentő összegért kelt el egy játékfigura
Fotó: Shutterstock

Korábban ennyit sosem fizettek egy játékfiguráért

Óriási összeget fizettek egy nagyon ritka, kereskedelmi forgalomba sosem került, retró játékfiguráért a napokban. A korábbi világrekordot egy gyémántnyaklánccal díszített Barbie baba tartotta.


Rekordösszegért kelt el egy játékfigura

Megugrott az érdeklődés a retró játékokra az elmúlt években. Egy Star Wars akciófigurára pedig különösen megnőtt a kereslet, hiszen óriási kincsnek számít gyűjtői körökben – írja a Vg.

A szóban forgó Boba Fett figurát rakétalövő jetpackkel látták el. Csupán 24 prototípus készült belőle, melyek kereskedelmi forgalomba sosem kerültek, a gyermekekre nézve potenciálisan veszélyes tulajdonságaik miatt. Ugyanis a játék egyedülálló jellegzetessége, hogy képes rakétát kilőni a jetpackbők, hasonlóan a „A jedi visszatér” című filmben látottakhoz.

Az akciófigura a „Rocket Fett” becenevet kapta. Egy ilyen cserélt gazdát rekordot jelentő 525 ezer dollárért (nagyjából 192 millió forintért) egy Dallas-i aukción a napokban. Ezzel egy valódi gyémántnyaklánccal ellátott Barbie babát taszított le a trónjáról, amelyet 302 500 dollárért adtak el 2010-ben – írja a CNN.

Jelentős összegért kelt el két pici Star Wars figura

Egyébként óriási népszerűségnek örvendenek a Star Wars filmekhez és sorozatokhoz köthető termékek világszerte. Például 19 500 fontért (nagyjából 9 millió forint) kelt el egy 70-es évekbeli pici gyermekjáték egy hertfordshire-i árverésen az idén az Egyesült Királyságban. A George Lucas-hoz köthető univerzumból ismert jawa eredeti, bontatlan dobozban került kalapács alá.

A korábbi tulajdonosa a régi kacatjai között talált belőle kettőt a közelmúltban. A másikat tavaly nyáron árvereztette el. Azért ennél is többet, 26 670 fontot (körülbelül 12 millió forintot) kapott.

Az eladó kilétére nem derült fény, viszont elárulták róla, hogy 1974–79 között a Marvel UK alkalmazottja volt. Az akkori minőségében számos ajándékot kapott a Palitoy brit játékgyártól. Abban az időben Star Wars filmeket is népszerűsítettek a Marvel-képregényekben.

Jonathan Torode, az aukció vezetője elmondta, a cége eredetileg 15 ezer fontra értékelte a figurák darabját. A játék különösen értékes a Star Wars-gyűjtőknek, például azért is, mert legfeljebb 10-15 darab maradhatott meg belőle a világon az eredeti állapotában.

Ne hagyd ki!