A koronavírus-járvány alatt rengetegen keresték fel az állatmenhelyeket. Az otthonukban rostokoló emberek a hányattatott sorsú állatokban leltek társra – írja a CNBC.


Az online állateledel-kereskedelemmel foglalkozó Chewy vezérigazgatója, Sumit Singh a CNBC-nek adott interjújában az állatmenhelyek helyzetéről beszélt. Sokan arra számítottak, hogy a lezárások idején megnövekedett örökbefogadások számát az újranyitással ellensúlyozni fogja a menhelyekre visszavitt, megunt állatok száma. Nagy öröm, hogy nem így történt.

Végre valami jó

A Piper Sandler befektetési bank és pénzügyi szolgáltató társaság adatai szerint a háziállatok vásárlását célzó szavakra áprilisban olyan gyakran kerestek rá a neten, amire 2 éve nem volt példa. 2020-ban a háziállatokkal kapcsolatos termékek teljes forgalma elérte a 103,6 milliárd dollárt (37211 milliárd forint). Az American Pet Products Association hozzátette, még soha nem fordult elő, hogy ez az üzletág egy év alatt átlépje a 100 milliárd dollárt. A non-profit szervezet arra számít, hogy idén további 6 százalékkal nő a szektor teljesítménye.

A Chewy 31,7 százalékos bevételnövekedést könyvelhetett el az első negyedévében, ami 2,14 milliárd dollárt eredményezett a cégnek. A Chewy piaci értéke 33 milliárd dollár körül mozog. A brutális piaci részesedéssel rendelkező vállalat 1 hónapja elindított egy háziállat örökbefogadási szolgáltatást is. A cég jelenleg 6 ezer menhellyel dolgozik együtt.

Sumit Singh nem tudott pontos adatokkal szolgálni, de elmondása szerint a menhelyi örökbefogadások legalább 10 százalékkal növekedtek 2019-hez képest. Hozzátette, a menhelyekre visszavitt állatok száma nagyjából megegyezik a 2019-es adatokkal. Ha ezt összevetjük az örökbefogadások növekvő számával, egyértelműen kirajzolódik, hogy egyre több állat talál új gazdára. Ez pedig az üzletnek is jót tesz. Ezt a Piper Sandler elemzése is alátámasztja.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!