Rengeteg állatot fogadtak örökbe a koronavírus-járvány alatt
Fotó: joesef key on Unsplash

A koronavírus-járvány igazi nyertesei a menhelyi állatok

A koronavírus-járvány alatt rengetegen keresték fel az állatmenhelyeket. Az otthonukban rostokoló emberek a hányattatott sorsú állatokban leltek társra – írja a CNBC.


Az online állateledel-kereskedelemmel foglalkozó Chewy vezérigazgatója, Sumit Singh a CNBC-nek adott interjújában az állatmenhelyek helyzetéről beszélt. Sokan arra számítottak, hogy a lezárások idején megnövekedett örökbefogadások számát az újranyitással ellensúlyozni fogja a menhelyekre visszavitt, megunt állatok száma. Nagy öröm, hogy nem így történt.

Végre valami jó

A Piper Sandler befektetési bank és pénzügyi szolgáltató társaság adatai szerint a háziállatok vásárlását célzó szavakra áprilisban olyan gyakran kerestek rá a neten, amire 2 éve nem volt példa. 2020-ban a háziállatokkal kapcsolatos termékek teljes forgalma elérte a 103,6 milliárd dollárt (37211 milliárd forint). Az American Pet Products Association hozzátette, még soha nem fordult elő, hogy ez az üzletág egy év alatt átlépje a 100 milliárd dollárt. A non-profit szervezet arra számít, hogy idén további 6 százalékkal nő a szektor teljesítménye.

A Chewy 31,7 százalékos bevételnövekedést könyvelhetett el az első negyedévében, ami 2,14 milliárd dollárt eredményezett a cégnek. A Chewy piaci értéke 33 milliárd dollár körül mozog. A brutális piaci részesedéssel rendelkező vállalat 1 hónapja elindított egy háziállat örökbefogadási szolgáltatást is. A cég jelenleg 6 ezer menhellyel dolgozik együtt.

Sumit Singh nem tudott pontos adatokkal szolgálni, de elmondása szerint a menhelyi örökbefogadások legalább 10 százalékkal növekedtek 2019-hez képest. Hozzátette, a menhelyekre visszavitt állatok száma nagyjából megegyezik a 2019-es adatokkal. Ha ezt összevetjük az örökbefogadások növekvő számával, egyértelműen kirajzolódik, hogy egyre több állat talál új gazdára. Ez pedig az üzletnek is jót tesz. Ezt a Piper Sandler elemzése is alátámasztja.

Ne hagyd ki!