Robin Hood nyilazó szobra Nottinghamshire-ben
Fotó: Shutterstock

Robin Hood robotkutyákkal és drónokkal tér vissza Sherwoodba

A brit kormány több millió fontot fektet a Nottinghamshire-i Sherwood erdőbe a környék gazdasági fellendülésének érdekében. A projekt robotkutyákkal, drónokkal és interaktív Robin Hood élményekkel csalogatja a turistákat.


Robin of Locksley

Létezik egy erdő Anglia vadregényes vidéki táján, ahol a tolvajok fejedelme, ismertebb nevén Robin Hood hamarosan élethű nagyságában is megelevenedik. A brit kormány ugyanis a Rural Connected Communities programban csaknem 10 millió angol fonttal, átszámítva nagyjából 4,24 milliárd forinttal támogatja a Nottinghamshire-i önkormányzatot, hogy igazi turistaparadicsommá varázsolja a Sherwood-i erdőt. Ha minden a tervek szerint halad, akkor Sherwood lesz a világ első erdeje, ahol teljes 5G lefedettségre számíthatnak a látogatók. A hálózati elérés fontos részét képezi a projektnek, ugyanis a turisták 5G-alapú, kiterjesztett valóságra épülő headseteket bérelhetnek, amelyeknek köszönhetően interaktív Robin Hood élménnyel gazdagodhatnak. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szemüveg egy komplett filmet fog elénk vetíteni az erdő sajátosságait kihasználva, ahol holografikusan fognak megjelenni az „An Arrow In Time" nevű alkotás szereplői. És ez még csak a kezdet.

A tudomány érdekében

A pénzből robotkutyákat és internetalapú drónokat is telepítenek az erdőbe, amelyek a tudósok munkáját fogják segíteni a nehezen megközelíthető területek feltérképezésével. A kinyert adatokat pedig az 5G-nek hála egyből fel tudják tölteni a felhőbe. A kutatók így nyomon követhetik az erdő egészségét és ökoszisztémájának állapotát. A kamerákkal felszerelt robotkutyákat a Birmingham-i Egyetem fogja biztosítani.

Keith Girling, Nottinghamshire megyei tanácsosa úgy véli, hogy a 25 hónapos projekt turisztikai megtérülése több milliárd fontra becsülhető. Arra számít, hogy a megnövekedett forgalomnak miatt a helyi gazdaság is fellendül, ami újabb befektetőket csalogat a környékre.

Ne hagyd ki!