Férfi a tabletjén online kaszinózik, és veszített
Fotó: Shutterstock

Több száz család koronavírus-segélyét kaszinózta el egy férfi

Tévedésből utalták a japán férfi számlájára a tekintélyes összeget. Miután lebukott, bocsánatot kért, majd eltűnt.A hátrányos helyzetű családoknak szánt kormányzati pénzt újra átutalják.

Online kaszinó

A 24 éves fiatalember számlájára összesen több mint 46 millió jen (132 millió forint) érkezett. A pénzt Abu településen 463 alacsony jövedelmű család között osztották volna szét, amelyek egyenként 100 ezer jennyi (283 ezer forintos) segélyhez jutottak volna, miután a koronavírus-járvány miatt veszélybe került a megélhetésük.

A nyomozás azóta kiderítette, hogy a férfi minden nap 600 ezer jent vett ki a bankszámlájáról, körülbelül két héten keresztül. A pénzt szerencsejátékra költötte:

online kaszinó oldalakon játszott az okostelefonján.

Volt, nincs

Mire a téves utalásra fény derült, és a hatóságok végül kapcsolatba léptek vele, azt mondta, hogy nagyon sajnálja, de már nincs meg a pénz.

Már elköltöttem, nem tudom visszaadni. Már nem tudom visszacsinálni. Nem fogok elfutni, megfizetek a bűnömért

- mondta.

Bár azt ígérte, hogy együttműködik a hatóságokkal, végül eltűnt. Az ügyvédje közölte, hogy nincs tulajdon a férfi nevén, ezért az összeget nem tudja visszafizetni.

Az abui hatóságok 51 millió jenre perelték a férfit, az összegben már az eljárás költségei is benne vannak. A Jamagucsi prefektúrához tartozó Abu pogármestere

bocsánatot kért a tévedésért,

és azt mondta, mindent megtesz, hogy a hatalmas összegű közpénzt visszaszerezze.

Az alacsony jövedelmű háztartások pedig egy újabb forrásból megkapják a 100 ezer jen segélyt.

Aki úgy érzi, hogy szerencsejáték függősége miatt segítségre van szüksége, egyebek között ide fordulhat.

Ne hagyd ki!