Az elmúlt hónapokban rengeteg pénz cserélt gazdát a különböző aukciós házak árverésein. Manapság már nemcsak a gyémántok, a festmények és a százéves italok kelnek el csillagászati összegekért, hanem a videojáték-relikviák is. A napokban két rekord is született.Múlt hét pénteken egy bontatlan csomagolású The Legend of Zelda videojáték-kazetta 870 ezer dollárért, azaz közel 261 millió forintért talált új gazdára, ezzel új rekordot beállítva a játékok világában. A csúcstartó azonban nem élvezhette sokáig a rivaldafényt, ugyanis néhány nappal később meg is dőlt az említett rekord. A Heritage Aukciós ház árverésén 1,56 millió dollárért (468 millió forint) kelt el egy eredeti, bontatlan csomagolású Super Mario 64-kazetta.

Megéri? Nem éri meg?

A Heritage tájékoztatása szerint az 1996-os kiadású Super Mario 64-kazetta rendkívül jó állapotban van, ha minden igaz csupán öt darab ehhez hasonló példány található a világban. A kazetta a Wata vállalat videojáték értékelő skáláján is 9,8-es értékelést ért el. Ez azt jelenti, hogy a kazetta olyan állapotban van, mintha teljesen új lenne.

A Super Mario 64 a világ egyik legnépszerűbb játéka, amelyet a mai napig rengetegen imádnak. Sokan úgy vélik, ez a játék azért ritkasáh, mert napjainkban is ugyanolyan élményt nyújt, mint közel három évtizeddel ezelőtt.

Ezektől függetlenül a csillagászati vételár az aukciós házat is meglepte, amely 100 ezer dolláros indulóárral indította a kazetta árverését.

Az elmúlt évben két hasonlóan kirívó esetnek lehettünk tanúi. A Super Mario Bros. egyik példánya 114 ezer dollárért, míg egy másik 660 ezer dollárért talált új gazdára.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!