200 boltot nyitna a következő 10-15 évben a lakberendezési termékeket forgalmazó dán cég Oroszországban.


A Jysk tavaly júniusban nyitotta meg első üzletét az orosz fővárosban. Eredetileg áprilisra tervezték az indulást, de a koronavírus-járvány közbeszólt. A terjeszkedési tervek komolyságát jelzi, hogy tavaly további négy bolt kapcsolódott be a moszkvaiak kiszolgálásába, idén pedig újabb 8-9 üzlettel bővülhet a hálózat a fővárosban és környékén.

Az Interfax hírügynökség összefoglalója szerint egy bolt megnyitásának költsége 300-350 ezer euróra tehető, nagyjából ekkora összeget fektetett be a dán cég a moszkvai raktár kiépítésébe is. Erről a bázisról teljesítik az online megrendeléseket.

A dán cég oroszországi startja sikeres volt. Tavaly június, vagyis az első bolt megnyitása óta 130 ezer vevőt szolgáltak ki, nagyjából 430 ezer terméket értékesítettek. A bevétel 307 millió rubel volt. Egy rubel most 4 forintot ér, vagyis az árbevétel fél év alatt megközelítette az 1,5 milliárd forintot.

Az IKEA még más kategória az oroszoknál

A svéd lakberendezési óriásnak 14 nagyáruháza, két kisebb városi üzlete és néhány dizájn stúdiója is van Oroszországban. Bár a járvány miatt majdnem 30 százalékkal csökkent a vásárlók száma, 2020-ban így is 47 millió vevőt regisztráltak 2020-ban. Az augusztusban lezárt 2020-as pénzügyi évben 3 százalékkal nőtt az IKEA oroszországi bevétele, ami meghaladta a 115 milliárd rubelt.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!