Tom Brady profi amerikai focista, fekete védősisakban, piros mezben, fekete csíkokkal az arcán néz előre
Fotó: Shutterstock

Hamarosan utolérhetik az NFL legendáját, Tom Bradyt, anyagilag

Az NFL történetének legeredményesebb játékosa, Tom Brady a napokban bejelentette, visszavonul a profi sporttól. Elképesztő karrier áll mögötte, azonban nemcsak sporteredményeivel, hanem a pályafutása során felhalmozott vagyonával is kitűnik társai közül.A 44 éves élő legenda összesen 22 szezont töltött el a profi amerikai futballigában. 2000 és 2019 között a New England Patriots csapatát erősítette, ez idő alatt hat Super Bowl-t nyert. 2020-ban a Tampa Bay Buccaneers-hoz igazolt, amellyel begyűjtött még egy Super Bowl győzelmet.

Brady igazi szupersztárnak számít, egyebek között az ő nevéhez fűződik az NFL

  • legtöbb győztes meccse,
  • legtöbb pontos passza,
  • a legtöbb touchdown passza,
  • a legtöbb passzolt yardja,
  • a legtöbb fordítása
  • és természetesen a legtöbb Super Bowl győzelem is.

Páratlan sporteredményei mellett a legjobban kereső amerikai focisták listáját is vezeti.

A 44 éves sportoló alapfizetésével, bónuszaival és egyéb ösztönzőivel összesen 292,9 millió dollárt, azaz nagyjából 92,3 milliárd forintot keresett. Ebben az összegben nincsenek benne a szponzorációs és egyéb juttatások.

A CNBC megjegyzi, hogy Brady pénzügyi egyeduralma valószínűleg nem fog sokáig tartani. A Kansas City Chiefs játékosa, Patrick Mahomes 2020-ban 500 millió dolláros szerződést írt alá. Az összeg akkor jár neki, ha a következő 10 évben teljesíti vezetőség elvárásait. Érdemes megemlíteni a Buffalo Bills játékosát, Josh Allen-t is, aki 2021-ben hat évre szóló, 258 millió dolláros szerződéshosszabbítást írt alá. Ha tartani tudja jelenlegi tempóját, akkor 300 millió dollárral zárhatja karrierjét. Ez mind szép és jó, de sporteredmények terén vélhetően még hosszú évekig nem fog legyőzőre találni Brady.

Az NFL jelenlegi 5 legvagyonosabb sportolója:

Név Szezon Vagyon

Tom Brady 22 292,9 millió dollár

Drew Brees 20 269,7 millió dollár

Ben Roethlisberger 18 267,3 millió dollár

Matt Ryan 14 267 millió dollár

Aaron Rodgers 17 263,6 millió dollár

Ne hagyd ki!